Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Μήνυμα του 112 να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Μήνυμα του 112 να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι
Φωτογραφία tvstar.gr

Φωτιά ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ήχησε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχουν φόβοι για την επέκταση του μετώπου.

Παράλληλα, στην παραλία Σαράντη βρίσκονται σε ετοιμότητα 2 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, 3 αλιευτικά και άλλα ιδιωτικά σκάφη σε περίπτωση που εκκενωθούν και άλλοι οικισμοί και χρειαστεί η απομάκρυνση των κατοίκων.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο. «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Τα μηνύματα του 112:

«Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε».

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε», είπε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε:

«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη ώρα, μετά τη μία ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο, γι’ αυτή τη μια ώρα πρέπει να ‘μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη».

Δείτε βίντεο από την περιοχή:

Περιοχές της Βοιωτίας ήταν μεταξύ αυτών που βρίσκονται για σήμερα (21.8.2023) στην κατηγορία ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 5) στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η Αττική, η κεντρική και νότια Εύβοια, η Αργολίδα και περιοχές της Κορινθίας. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε πολλές περιοχές της χώρας και η σημερινή ημέρα είναι επικίνδυνη. Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και στην Αλεξανδρούπολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις