Ελλάδα

Φωτιά στη Σαμοθράκη στην περιοχή Καμαριώτισσα

Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Σαμοθράκη ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και έχει ήδη κινητοποιηθεί η πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το xanthinea η φωτιά στη Σαμοθράκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ξέσπασε στην Καμαριώτισσα  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενώ φαίνεται πως υπάρχουν πολλά μέτωπα φωτιάς  στην περιοχή βορειοδυτικά του νησιού. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση.

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας. Διευκρινίζει ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο σημείο επιχειρούν  10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα ΟΤΑ.

samothraki samothraki

Πηγή: xanthinea

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό