Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη! Δυνατοί άνεμοι και συναγερμός!

φωτιά
Φωτογραφία από: Facebook / Forecast Weather Greece

Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, 22.10.2019, στο Πόρτο Ράφτη και έχει προκαλέσει συναγερμό!
Μαίνεται στην περιοχή Χαμολιά με τις εικόνες να δείχνουν πως είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Ενισχύονται οι δυνάμεις της. Απομακρύνονται προληπτικά κάτοικοι.
Δείτε τις άκρως ανησυχητικές εικόνες από το σημείο με βίντεο και φωτογραφίες.

Συναγερμός! Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μια φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης, 22.10.2019, με μονάδες της Πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, με κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται στην οδό Αιόλου να απομακρύνονται προληπτικά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για να σβήσουν την φωτιά ενισχύθηκαν, κάτι που δείχνει πως η “μάχη” αναμένεται να είναι ολονύχτια!

Δείτε την σχετική ενημέρωση

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το σημείο

Εν τω μεταξύ, ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουλάχιστον τρεις εστίες με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και τις φλόγες να είναι πολύ μεγάλες και κοντά σε σπίτια!

Το βίντεο έχει αναρτήσει ο Γιάννης Αϊδινιώτης, πρώην προπονητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Μαρκόπουλου.

Δείτε το

https://www.facebook.com/giannis.aidiniotis/videos/2427783407338530/

Πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες που κόβουν την ανάσα…

Δείτε και δεύτερο συγκλονιστικό βίντεο από την φωτιά

Την ίδια ώρα και το Forecast Weather Greece έχει αναρτήσει ένα βίντεο στο Facebook που απεικονίζει την μεγάλη πυρκαγιά.

Δείτε το

 

Αναγνώστης του newsit.gr έστειλε την παρακάτω φωτογραφία, που δείχνει τις φλόγες να είναι μεγάλες και κοντά σε σπίτια.

Δείτε την

φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πύρινη λαίλαπα έκαιγε αρχικά χαμηλή βλάστηση. Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί στις Αρχές, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και βεβαίως υπάρχουν πολλά σπίτια.

Αν είστε κοντά στο σημείο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το newsit.gr στο info@newsit.gr με φωτογραφικό υλικό

Δείτε και νέες εικόνες από την φωτιά που αναρτούν χρήστες του Twitter

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Σημειώνεται, ότι το έργο τους δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής. Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου, αν χρειαστεί, να εκκενωθούν κατοικίες.

Όπως προαναφέραμε, η “μάχη” με τις φλόγες θα διαρκέσει αρκετά. Αυτό που έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι πως το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ενεργό, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής ζημιές σε σπίτια.

Δείτε την πρώτη επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1186749860210446344?s=20

Επιπλέον, το Forecast Weather Greece κάνει λόγο στο Facebook για “πυρκαγιά στην περιοχή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ, Η αστυνομία κάνει προληπτικά εκκένωση με χρήση μεγαφωνικών. Η φωτιά είναι στο βουνό είναι αρκετά μεγάλη…”.

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες από αναγνώστες του newsit.gr / Facebook.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις