Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιές: Πορτοκαλί συναγερμός σε 6 περιφέρειες – Νύχτα αγωνίας στην Ηλεία και καταγγελίες για εμπρησμό

Φωτιές: Πορτοκαλί συναγερμός σε 6 περιφέρειες – Νύχτα αγωνίας στην Ηλεία και καταγγελίες για εμπρησμό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Με το ένα μάτι «ανοιχτό» πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι στην Ηλεία, καθώς από χθες το μεσημέρι «ξύπνησε» ο εφιάλτης της φωτιάς στην περιοχή…

Αν και αυτή την ώρα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο εκεί, η φωτιά σε πολλά σημεία χθες -σχεδόν ταυτόχρονα- αλλά και οι κάτοικοι που μιλούν για «ξεκάθαρο σχέδιο εμπρησμού» δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Μάλιστα χθες προσήχθη και ένας ύποπτος για εμπρησμό στην περιοχή, καθώς φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε δάσος, κοντά στο χωριό Μουριές.

Οι «πορτοκαλί» περιοχές για σήμερα Κυριακή

Σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή (30/7) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Αττικής

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

* Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου)

* Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

* Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική χθες Σάββατο (29/7) εκδηλώθηκαν 41 φωτιές που ήταν κυρίως δασικές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ γρήγορα ελέγχθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πρωινές ώρες, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, παραμένει σε γενική επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις