Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιές στην Ελλάδα: Εξαπατούν πυρόπληκτους για δήθεν στέγη

Φωτιές στην Ελλάδα: Εξαπατούν πυρόπληκτους για δήθεν στέγη

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ανέφερε πως κάποιοι ασυνείδητου εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους από τις φωτιές στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους δήθεν στέγη.

Ο o πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης εφιστά την προσοχή στα ηλεκτρονικά μηνύματα για προσφορά βοήθειας. Όπως αποκάλυψε επιτήδειοι προσεγγίζουν μέσω social media πυρόπληκτους προσφέροντάς τους στέγη, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για απάτη.

Περιέγραψε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς είναι σοκαριστικά αυτά όταν έχεις ανθρώπους στην απελπισία τους. Έχεις κάποιους επιτήδειους σεσημασμένους, που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ανθρώπους που έχουν πληγεί με σκοπό την απάτη. Σαν ινστιτούτο πήραμε τις καταγγελίες από συνανθρώπους μας, για έναν κύριο που διοργανώνει να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μετά τις φωτιές. Προσφέρει και καλά στέγη σε όσους δεν έχουν αυτή τη στιγμή, με σκοπό πάντα την απάτη. Προσεγγίζουν τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί τούς έχουν βγάλει και στον “αέρα” στην τηλεόραση».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις