Ελλάδα

Φουντώνει η φωτιά στη Νάξο: Μεταβαίνουν πυροσβέστες από Σαντορίνη, Πάρο, Σύρο και Πειραιά

Η φωτιά ξεκίνησε από ενοικιαζόμενο όχημα τύπου buggy
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/06/2025) σε δασική έκταση στην περιοχή Κινίδαρος στη Νάξο.

Στο σημείο που καίει η φωτιά στη Νάξο έχουν ενισχυθεί οι αρχικές δυνάμεις και επιχειρούν 33 πυροσβέστες, 12 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα μεταβαίνουν δυνάμεις από Σαντορίνη, Πάρο, Σύρο και Πειραιά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από ενοικιαζόμενο όχημα τύπου buggy το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω βλάβης και γρήγορα επεκτάθηκε στην πλαγιά ανάμεσα στη Μονή και τον Κινίδαρο.

fwtia naxos fwtia naxos fwtia naxos

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από δύσβατο ανάγλυφο, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά στη Νάξο

Δεν υπάρχει προς το παρόν απειλή για κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι μέτριοι έως δυνατοί, γεγονός που ευνοεί, μέχρι στιγμής ,τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Πληροροφίες: Naxospress, cyclades24

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει η καταγγελία γυναίκας που κατέληξε με σοβαρή βλάβη στα νεφρά - «Θα πάθεις καρκίνο αν συνεχίσεις τα φάρμακα», της έλεγε η γιατρός στο Κολωνάκι
Ενας άνδρας υποστήριξε ότι η γιατρός είχε προχωρήσει σε λανθασμένη διάγνωση για τη σύζυγό του λέγοντάς της ότι πάσχει από καρκίνο - Ασθενής από τη Ρωσία είχε υποβληθεί σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα
Η Ιωάννα Γάκα
32