Ελλάδα

Φούχτελ κωλοτούμπας: “Εχω συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα”

Όπισθεν ολοταχώς έκανε σήμερα ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Μετά τα επεισόδια που έγιναν το πρωι και το ξύλο που έπεσε έξω από το συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στο κτίριο Νικόλαος Γερμανός, διαβεβαίωσε ότι  έχει συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα. Μόλις χθες είχε δηλώσει: “Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία την κάνουν 1.000”
Αυτό εξαγρίωσε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και είχαμε τα πρωινά έκτροπα.

Είπε σήμερα ο κ. Φούχτελ την ώρα που έξω γίνονταν επεισόδια: «Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα το οποίο προβλέπει πολλές αρμοδιότητες», είπε και πρόσθεσε πως «χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

Και συνέχισε: «Πρέπει να υπάρξει τόλμη στη λήψη αποφάσεων και εκεί μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Με το προσωπικό που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφείς αρμοδιότητες ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με παραγωγικό τρόπο.

Για να λειτουργήσει η οικονομία απαιτούνται σωστές διοικητικές δομές. Αυτές είναι και η καλύτερη εγγύηση για να προχωρήσει μια αναπτυξιακή πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η στιγμή της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο – Μπαλασόπουλος: Βάλτε τον Φούχτελ σε αεροπλάνο – Ξύλο και σε μέλη της Γερμανικής αντιπροσωπείας!

Απολύσεις ζήτησε ο Φούχτελ: “Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία τη κάνουν 1.000”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 2
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
8