Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φθήνα αεροπορικά εισιτήρια λόγω…κόντρας

Η κόντρα στον αέρα τώρα άρχισε. Μετά τις μηνύσεις και τις δηλώσεις ήρθε η σειρά των καταναλωτών να βγουν κερδισμένοι από τις Olympic Air και Aegean.

 

Ο ανταγωνισμός των δύο ελληνικών ιδιωτικών εταιρειών αφήνει πίσω της…φτηνά εισιτήρια!
 
Συνολικά περίπου 215.000 αεροπορικά εισιτήρια, όχι μόνο από την καινούργια Ολυμπιακή, αλλά και από την Αegean Αirlines πωλούνται σε τιμές κόστους.
 
Με τους ναύλους των εταιρειών να κοστίζουν μόλις… 1-2 ευρώ, οι επιβάτες πληρώνουν βασικά μόνο τους φόρους αεροδρομίων, που δυστυχώς δεν είναι και λίγα και έτσι μπορούν να πετάξουν από Αθήνα σε εσωτερικούς και εξωτερικού προορισμούς με μόλις 85 ευρώ!
 
Η διοίκηση της Οlympic Αir έριξε πρόσφατα στην ελληνική αγορά συνολικά 130.000 φθηνά εισιτήρια εσωτερικού- εξωτερικού. Αυτά είναι διαθέσιμα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου για πτήσεις που θα γίνουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Φυσικά πάντα οι αεροπορικές εταιρείες αφήνουν εκτός τις εορταστικές περιόδους.
 
Ήδη, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στο επιβατικό κοινό περίπου τα μισά εισιτήρια. Βάσει των προσφορών της Οlympic Αir, η πτήση Αθήνα- Κωνσταντινούπολη με επιστροφή κοστίζει 74,2 ευρώ, η πτήση Αθήνα- Λονδίνο (στο Χίθροου) στοιχίζει 78,52 ευρώ, η πτήση Αθήνα- Ρώμη 68,68 ευρώ και η πτήση Αθήνα- Άμστερνταμ 83,64 ευρώ. Στις πτήσεις με απλή μετάβαση προς το δίκτυο εξωτερικού της εταιρείας οι τιμές αρχίζουν από τα 43,18 ευρώ για το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Βιέννη, το Βουκουρέστι, τη Σόφια, το Λονδίνο και τα Τίρανα.
 
Η Αegean Αirlines τώρα προχώρησε σε προσφορές διαθέτοντας περίπου 85.000 φθηνά εισιτήρια για προορισμούς του εξωτερικού και για πτήσεις που θα γίνουν από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 27 Μαρτίου 2010. Εδώ μπαίνει εκτός το διάστημα από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου “μπλοκάροντας” τους ερωτευμένους που θα ήθελαν να πάνε ένα ρομαντικό ταξίδι. Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από τα 49 ευρώ για απλή μετάβαση σε Βαρκελώνη, Βερολίνο, Βιέννη, Βουκουρέστι, Βρυξέλλες, Λάρνακα, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Ρώμη, Σόφια, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη.
 
Πολύ χαμηλά εισιτήρια και για το εσωτερικό με τις τιμές να φτάνουν με επιστροφή, στα 39 ευρώ!
 
Πάντως οι καταναλωτές δείχνουν ευχαριστημένοι από την κόντρα των αιθέρων αφού αυτοί είναι οι κερδισμένοι. Όμως αρκετές φορές αντιδρούν στον αποκλεισμό συγκεκριμένων χρονικών περιόδων. 

Η εταιρεία που θα ρισκάρει πρώτη να δώσει στην αγορά φτηνά εισιτήρια σε εορταστική περίοδο, αυτή θα είναι και η μεγάλη κερδισμένη!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε