Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δολοφονία του 35χρονου βαρυποινίτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 35χρονου Αλβανού βαρυποινίτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του 45χρονη Κοσοβάρου συγκρατούμενού του από 42χρονο κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού την Τετάρτη (26.6.24) εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την προανάκριση που διεξήγαγε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού, προέκυψε ότι δράστης της επίθεσης είναι 42χρονος κρατούμενος.

Ο οποίος επιτέθηκε στους συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ύστερα από μεταξύ τους διαφωνία. Για την υπόθεση κατασχέθηκαν το αυτοσχέδιο μαχαίρι και τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού.

Ο 42χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Ο ελαφρά τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής από την πρώτη στιγμή είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία, και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας λαμβάνονται τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα, με συχνούς ελέγχους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων όσο και των κρατούμενων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία
ΕΛΚΕΘΕ για λαγοκέφαλους: Συστήνουμε ψυχραιμία και προσοχή – Δεν τους πλησιάζουμε και δεν τους τρώμε
«Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται στα social media περιστατικά επιθέσεων λαγοκέφαλου σε λουόμενους, τα οποία αφενός δεν επιβεβαιώνονται, αφετέρου πυροδοτούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus)
Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατάω στον δρόμο με τα παιδιά μου και βλέπω απέναντί μου τον Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα, τι θα πρέπει να κάνω;
«Κανείς δεν μπορεί να νιώσει την απελπισία και την απόγνωση που αισθάνονται οι συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να έρθει στη θέση μας»
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
36