Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Γάμος Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Επιχειρηματίες απαντούν ότι δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή αλλά για δώρα

Γάμος Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Επιχειρηματίες απαντούν ότι δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή αλλά για δώρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για τη φοροδιαφυγή στον γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι, με επιχειρηματίες να υποστηρίζουν στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ότι δεν έκοψαν αποδείξεις, διότι δεν πήραν χρήματα. 

Ο κοσμηματοπώλης υποστήριξε ότι οι βέρες ήταν το δώρο του στην Ελίζαμπεθ Ελέτσι για τον γάμο της. «Πήγα το δώρο μου, όπως όλοι οι καλεσμένοι. Εγώ της πήγα τις βέρες».

Ανάλογες εξηγήσεις έδωσε στο «Live News» και ένας από τους μουσικούς στη γαμήλια δεξίωση: «Εγώ έπαιξα μουσική επειδή είμαι φίλος της, ήταν το δώρο μου. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να κόψω μηδενικό παραστατικό αφού δεν πήρα χρήματα».

Στην περίπτωση του ανθοπώλη, η εφορία θεωρεί πως η απόδειξη που κόπηκε ήταν εικονική, χωρίς να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

«Κανονικά όλα και παραστατικά και ήμασταν καθ’ όλα σωστοί και ο γάμος από ό,τι ξέρετε είναι προβολή. Ήταν τιμή κόστους και κάτω του κόστους, η τιμή που κάναμε τη δουλειά. Θα παίρναμε κάποιο υλικό, φωτογραφικό θέμα προβολής και όλο αυτό. Εμείς καλή πρόθεση είχαμε να κάνουμε την προβολή, αυτό, τίποτα άλλο».

Για υπερβολές κάνει λόγο και ένας άλλος επιχειρηματίας που συνεργάστηκε με το νεόνυμφο ζευγάρι. «Εμείς κόψαμε αποδείξεις απλά κάναμε μία καλύτερη τιμή επειδή η κ. Eλέτσι είναι αναγνωρίσιμη και έχει πολλούς ακόλουθους στο Instagram».

 

«Θα ποινικοποιήσουμε μία φιλία;»

Ο Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος του ζευγαριού, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο, τονίζοντας ότι “υπάρχει μία υπερβολή, αλλά δεν θα κατηγορήσω την πελάτισσά μου, επειδή ήταν λίγο πιο υπερβολική. Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος της το ότι είπε για τις 50.000 ευρώ, αλλά δεν κόστιζε τόσο. Δεν ήταν ο γάμος φοροδιαφυγής, αλλά έχει γίνει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα σε αυτούς τους ανθρώπους την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Εγώ δεν έχω δει την ανακοίνωση, αλλά το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό που έχει δημοσιοποιηθεί στα site.

Καλά κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή και κάνει τους ελέγχους. Δεν κόστιζε τόσο ο γάμος. Άλλο η φοροδιαφυγή και άλλο εάν έχει γίνει κάποιο λάθος. Εάν υπάρχει μία μικρή φορολογική παράβαση, αυτό δεν έχει να κάνει με τον γάμο και με το ζευγάρι. Θα ποινικοποιήσουμε μία φιλία; Δεν μπορούν να γράφουν πως δεν κόπηκαν αποδείξεις, όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κόψει αποδείξεις. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στην κοινωνία μας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις