Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ακαδημαϊκές υποτροφίες εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ 2020

Ακαδημαϊκές υποτροφίες εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ 2020

Παιδιά της Α΄ τάξης του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου αλλά και μαθητές της IB DP 1 τάξης του International Baccalaureate DP έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια υποτροφία που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες μάθησης.

Τους την προσφέρουν απλόχερα τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ με τον Διαγωνισμό Ακαδημαϊκών Υποτροφιών για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Οι υποτροφίες που θα δοθούν από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ θα είναι συνολικά 10 και θα χορηγηθούν μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία θα εισαχθεί ο μαθητής ή η μαθήτρια.

Δύο μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και 2 της Α΄ Λυκείου οι οποίοι θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσουν πλήρη υποτροφία.  Άλλοι 4 (2 από την Α΄ Γυμνασίου και 2 από την Α΄ Λυκείου) που θα έχουν την αμέσως καλύτερη βαθμολογία θα πάρουν υποτροφία στο 50%.

Τις υποτροφίες της τάξης του IB DP1 θα τις εξασφαλίσουν παιδιά που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στον Διαγωνισμό.  Οι μαθητές αυτοί θα φοιτήσουν στην IB DP1 τάξη και στην IB DP2 με έκπτωση 3.000€ επί των διδάκτρων για κάθε χρονιά.

Ο διαγωνισμός θα γίνει την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 (17:30 – 20:30) για τους υποψήφιους μαθητές Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη. 

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής.

Για τους υποψήφιους μαθητές IB DP1, ο διαγωνισμός θα γίνει την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 (17:30 – 20:30) επίσης στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ. 

Οι  υποψήφιοι για την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου θα διαγωνιστούν:

α) στην Ελληνική γλώσσα
β) στα Μαθηματικά

Οι υποψήφιοι για την IB DP1 τάξη θα διαγωνιστούν:

α) στην Αγγλική γλώσσα
β) στα Μαθηματικά
γ) σε ένα εκ των τριών μαθημάτων: Βιολογία / Χημεία, Φυσική, Νεοελληνική Λογοτεχνία

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή πλήρους υποτροφίας αποτελεί η επίτευξη επίδοσης άνω του 85% κατά μέσο όρο.  Για την υποτροφία απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επίτευξη επίδοσης άνω του 75% κατά μέσο όρο.

Τα θέματα του διαγωνισμού είναι πρωτότυπα και αξιολογούν γνώσεις και δεξιότητες που έχει κατακτήσει κάθε μαθητής ή μαθήτρια στο αντίστοιχο ηλικιακό επίπεδο, ανιχνεύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες επίτευξης ακαδημαϊκής αριστείας.

Οι υποτροφίες που δίνονται για το Γενικό Λύκειο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το IB DP και οι υποτροφίες που δίνονται για το IB DP δεν μπορούν να  χρησιμοποιηθούν για το Γενικό Λύκειο.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ στο τηλ. 210 9656200.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις