Ελλάδα

Γέμισαν μωβ μέδουσες οι ελληνικές θάλασσες: Ανησυχία από τους ειδικούς

Τι να κάνουμε σε περίπτωση τσιμπήματος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε πραγματικό εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι μωβ μέδουσες για τους κολυμβητές στις παραλίες της Ελλάδας, μιας και αρκετές περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, με το τσίμπημά τους να είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Το φαινόμενο των μωβ μεδουσών φέτος έχει λάβει ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μωβ μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Παγασητικό και τον βόρειο Ευβοϊκό.

«Είναι ένα από τα είδη μεδουσών που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες και τη Μεσόγειο. Έχουν παθητική μετακίνηση, δηλαδή τις μεταφέρουν τα θαλάσσια ρεύματα και εμφανίζονται στο τέλος της άνοιξης με αρχή καλοκαιριού», είπε το πρωί της Τετάρτης (16.07.2025) στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Δρόσος Κουτσούμπας, καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και σε ενδεχόμενο τσίμπημα, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών, και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα σε περίπτωση τσιμπήματος.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, εάν μας τσιμπήσει μέδουσα μπορούμε να ξεπλύνουμε το σημείο με θαλασσινό νερό, ενώ εάν εμφανίσουμε κάποια αλλεργική αντίδραση να μεταφερθούμε στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Ο «αχυράνθρωπος» Ερρίκος Πετιλόν εμφανιζόταν ως διαχειριστής ή εταίρος σε 8 νομικά πρόσωπα που «γέννησαν» χρέη 595.976 ευρώ
Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πρώτοι συλληφθέντες για το κύκλωμα - «Ψάρευαν» ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα ακόμη και έξω από νοσοκομεία για να τους μετατρέψουν σε «αχυρανθρώπους»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP
102
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
12
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
73