Ελλάδα

Γενιά των 700 ευρώ ακόμη και στο Δημόσιο!

- Μισθούς ιδιωτικού τομέα φέρνει η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης για τους νεοπροσλαμβανόμενους
- Στα 751,39 ευρώ ο πρώτος μισθός τουλάχιστον μισός σε σχέση με ό,τι ίσχυε
- Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γενιά των 700 ευρώ και στο Δημόσιο δημιουργεί η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τον Οκτώβριο, καθώς κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αμείβονται με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι ο εισαγωγικός μισθός τοποθετείται στα 751,39 ευρώ, πράγμα που αναμένεται να δημιουργήσει εργαζομένους δύο ταχυτήτων στον δημόσιο τομέα. Ενδεικτικά ένας δημόσιος υπάληλος που προσελήφθη τον Αύγουστο μπορεί να έχει ακόμη και διπλάσιες αποδοχές σε σχέση με κάποιον που θα προσληφθεί σε ανάλογη θέση, μετά την εφαρμογήτου ενιαίου μισθολογίου.

Σύμωνα με τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, ο βασικός κορμός του ενιαίου μισθολογίου είναι έτοιμος. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, κεντρικές παράμετροι είναι η καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς, μέσω της οποίας ενσωματώνονται στο μισθό χαμένα επιδόματα ή μέρος αυτών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παράλληλα διαμορφώνονται διαφορετικές ταχτύητες αύξησης των μισθών αφού οι ωριμάνσεις πλέον θα δίνονται ανά δύο χρόνια στους χαμηλόμισθους και ανά τρία στη συνέχεια. Παράλληλα τα μισθολογικά κλιμάκια δεν θα εξελίσσονται μέχρι το τέλος του εργασιακού βίου, παρά μόνο στους καταληκτικούς βαθμούς.

Ο κ. Πλασκοβίτης μάλιστα υποστήριξε ότι αν δεν προαχθεί κανείς δεν πρόκειται να πάρει την ωρίμανση, εκτιμώντας ότι έτσι θα δοθεί κίνητρο για αύξηση της παραγωγικότητας.

Το ενιαίο μισθολόγιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, θα επεκταθεί και στις ΔΕΚΟ.

Επιμένει σε απολύσεις η τρόικα

Πάντως η τρόικα επιμένει σε απολύσεις. Στελέχη της που βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας έχουν ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, την μείωση των γιατρών του ενοποιημένου Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, στους 21.000, με την έναρξη της λειτουργίας του. Έτσι 11.000 γιατροί από τους συνολικά 32.000 που είναι συμβεβλημένοι με τα τέσσερα ταμεία που συγχωνεύονται υπό την ομπρέλα του ΕΟΠΠΥ θα αφαιρεθούν από τη λίστα.

Διαβάστε επίσης:

Το αναδρομικό μαχαίρι 2% στους μισθούς του δημοσίου – Τα επιδόματα που κόβονται

Η τρόικα μας βάζει το “μαχαίρι στο λαιμό” με νέες κίτρινες κάρτες και υποψία νέων μέτρων

Ο ΑΣΕΠ κατηγορεί την κυβέρνηση για 55.000 ρουσφετολογικές προσλήψεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ενεργή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα με μαθήματα και επαναλήψεις
«Οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση όλο το καλοκαίρι στο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας
iStock
Λάρισα: «Είμαι θυμωμένη μαζί του, θα φάει τη φυλακή του και θα ησυχάσει» λέει η μητέρα του 50χρονου που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
«Κάποια στιγμή και το νευρικό σύστημα δεν αντέχει και κάνει κουταμάρες» λέει η μητέρα του 50χρονου που απειλούσε με τσεκούρι και βενζίνη την πρώην γυναίκα του
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα
Ηράκλειο: «Τον χτυπούσε και με απειλούσε ότι θα με καταγγείλει για βιασμό», λέει ο σύντροφος της μητέρας του μικρού Άγγελου
Υποστήριξε ότι ο Άγγελος είχε πέσει δύο φορές από τη σκάλα του σπιτιού, αναφέροντας ότι η πρώτη πτώση είχε σημειωθεί περίπου 15 ημέρες πριν από το κρίσιμο περιστατικό και η δεύτερη τρεις με τέσσερις ημέρες νωρίτερα
Ο 3χρονος Άγγελος που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη