Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Άφησαν ετοιμόγεννη με αιμορραγία» – Το μωρό πέθανε

Σπαρακτικά είναι τα λόγια δύο γονέων που έχασαν το παιδί τους μετά από μια προγραμματισμένη γέννα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Η μητέρα συγκλονίζει ρωτώντας το «γιατί» και ο πατέρας προκαλεί αμηχανία, δηλώνοντας ότι «τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί. Δεν πρόλαβε ούτε καν να γεννηθεί. Πέθανε μέσα στην κοιλιά της γυναίκας μου». 

«Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… Γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας», δηλώνει κλαίγοντας η μητέρα για το νεκρό παιδί της, το οποίο πέθανε ενώ όλα έδειχναν ότι ο τοκετός και η γέννα θα ήταν φυσιολογικά μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το ζευγάρι μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, εξιστορώντας όλα όσα συνέβησαν, όπου μια χαρμόσυνη στιγμή είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, η 38χρονη μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο ενώ ήταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η νοσηλεύτρια, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, προσπάθησε να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους, όταν τότε κάτι δεν πήγε καλά.

«Ειδοποίησα μία νοσηλεύτρια ότι δεν είμαι καλά, πήγα 2 φορές τουαλέτα, κόντευα να λιποθυμήσω. Προφανώς δεν ενημέρωσε κάποιον, είχα αρκετό αίμα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», δήλωσε η μητέρα του μωρού.

Η μητέρα είχε εμφανίσει αιμορραγία από τις 03:00 τα ξημερώματα και έμεινε χωρίς να τη κανείς μέχρι τις 04:45, αφού περίμενε να έρθει κάποιος από τους γιατρούς να τη δει. Η ίδια κατάφερε να καλέσει τον γυναικολόγο της τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η γυναικολόγος της δεν είχε ενημερωθεί για την κατάστασή της και έφτασε αμέσως στο νοσοκομείο για να κάνει καρδιογράφημα και υπέρηχο στο βρέφος, όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Το παιδάκι στο υπέρηχο ήταν μπρούμυτα και η καρδούλα του έσβηνε», δήλωσε η 38χρονη.

Τελικά, η μητέρα υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική τομή στις 05:50 αλλά ένιωθε ότι το μωρό της δεν είχε σημάδια ζωής από τις 05:00. 

Ξεσπά ο πατέρας – Τι απαντά το νοσοκομείο

«Αυτό για εμένα είναι τραγική αμέλεια, είναι αδιανόητο να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο προγραμματισμένο να γεννήσεις να χάνονται 3 ώρες και να χάνεται το παιδί και παραλίγο η γυναίκα μου γιατί όταν την βάλανε έξι παρά δέκα, μπορούσα να χάσω και τη γυναίκα μου», δήλωσε ο πατέρας.

Οι γονείς είναι απαρηγόρητοι. «Ξέρετε τι είναι να φιλάτε το νεκρό σας παιδί; Τι άλλο να ζήσει ένας γονιός; Και από πάνω μου ζητάνε και τα ρέστα», πρόσθεσε ο πατέρας.

Από τη μεριά του το νοσοκομείο μεταφέρει πως αν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

«Έχω μία γυναίκα η οποία αυτή τη στιγμή είναι καταρρακωμένη και πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια της γυναίκας μου, των παιδιών μου, που ο μικρός τον περίμενε και έλεγε “μπαμπά, έχω ξεδιαλέξει τα αυτοκινητάκια μου να τα δώσω στον Μάξιμο”», δηλώνει και συγκλονίζει ο πατέρας.

«Πρώτον γιατί χάθηκε τόσο πολύτιμος χρόνος; Δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε ένας γιατρός στο δωμάτιο να επιληφθεί του θέματος; Τρίτον, γιατί η νοσηλεύτρια δεν ενημέρωσε τους
γιατρούς και τέταρτον, πώς λειτουργεί αυτό το νοσοκομείο;», ξέσπασε ο πατέρας.

«Άφησαν το νεογέννητο γιο μου να πεθάνει – Παραλίγο να χάσω την γυναικά μου»

Ο άτυχος πατέρας συγκλονίζει μιλώντας στο MEGA στο LIVE NEWS: «Είναι πολύ σκληρό γιατί εγώ το φίλησα νεκρό. Να πήγαινα εγώ στην θέση του, και να γύρναγε το παιδί στην μαμά του. Χάσαμε μέσα σε ένα νοσοκομείο που εφημέρευε ένα μωρό υγιέστατο. Η γυναίκα ενημέρωσε νοσηλεύτρια ότι πονάει και ότι η κοιλιά της «πέτρωσε» και είχε και αιμορραγία. Δεν πέρασε κανένας γιατρός να ρωτήσει τι συμβαίνει, παρ’ οτι ήταν καθισμένοι μέσα στο γραφείο του επιμελητή».

Και συνεχίζει στην καταγγελία του: «Να σας πω εγώ τι έγινε, η γυναίκα παρουσίασε μία μικρή αποκόλληση και στην συνέχεια όπως μου είπαν οι γιατροί, υπήρξε κεντρική αποκόλληση του πλακούντα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις