Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή η προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση βιασμού

Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή η προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση βιασμού
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η προσφυγή που έκανε η Γεωργία Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του βιασμού της έγινε παραδεκτή από τις ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές και έτσι οδηγείται και επίσημα στα ένδικα μέσα του εξωτερικού.

Η Γεωργία Μπίκα είχε κάνει την προσφυγή στις 22 Σεπτεμβρίου για την υπόθεση του βιασμού της και, όπως αναφέρει το ThessToday.gr, έγινε παραδεκτή από το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο πρότεινε στην ίδια αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό και να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δηλώνει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το θέμα δεν είναι η αποδοχή υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης αλλά η δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα, κυρίως ηθικής.

«Από ‘κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Η Γεωργία Μπίκα έκανε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου δεν έκανε αποδεκτή την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις