Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Γεωργιάδης για PCR test: Κοντά στα 50€ η τιμή, σήμερα η νέα ΚΥΑ

Γεωργιάδης για PCR test: Κοντά στα 50€ η τιμή, σήμερα η νέα ΚΥΑ

Πλαφόν στην τιμή των PCR test ανακοινώνει το μεσημέρι (04.01.2021) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σήμερα, η τιμή για ένα PCR test είναι στα 60 ευρώ αλλά σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να πέσει κάτω απ’ αυτό το ποσό, κοντά στα 50€. Κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Το μεσημέρι θα εκδοθεί και η νέα υπουργική απόφαση για την τιμή των PCR test τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας πως για να οριστικοποιηθούν τα πάντα περιμένει μια ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα PCR test θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

   

Σχετικά με το αίτημα των ιατρών για συνταγογράφηση των PCR test, μετά και την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις