Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Για απάτη μέσω διαδικτύου προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. – Στέλνουν e-mail με το όνομα αντιστράτηγου

Για απάτη μέσω διαδικτύου προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. – Στέλνουν e-mail με το όνομα αντιστράτηγου

Επιτήδειοι στέλνουν e-mail με λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας και χρησιμοποιώντας το όνομα αντιστράτηγου προσπαθώντας να εξαπατήσουν κόσμο, με το πρόσχημα ότι ελέγχονται για εμπλοκή σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί όσους λάβουν ανάλογο e-mail να μην το ανοίξουν και να μην κατεβάσουν τα συνημμένα αρχεία που το συνοδεύουν. 

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου, σε επιστολή που φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως το μήνυμα «είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος».

«Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και “να μην ανοίγουν” τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Το τελευταίο καιρό, αναφέρει η αστυνομία, πως έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις