Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Για έβδομη φορά θα κριθεί στο ΣτΕ το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου

Για έβδομη φορά θα κριθεί στο ΣτΕ το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου

Νέες προσφυγές θα εξετάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου. Πρόκειται για μία υπόθεση που απασχολεί εδώ και 20 χρόνια και έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 6 ακυρωτικές αποφάσεις από το ΣτΕ και μία από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα το ζήτημα του Αχελώου θα κριθεί για έβδομη φορά καθώς εκκρεμούν νέες προσφυγές. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούσαν προς οι αιτήσεις ακύρωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων ενώ παρεμβάσεις υπέρ των θέσεων των προσφευγόντων έχουν καταθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Εταιρεία θεσσαλικών Μελετών

Ωστόσο, εκδόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος νέες πολυσέλιδες υπουργικές αποφάσεις οι οποίες όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες επαναφέρουν το παλαιό πρόγραμμα εκτροπής του Αχελώου με τη συνέχιση των έργων στα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας.

Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτημα συνέχισης της δίκης, επισημαίνοντας ότι οι νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν αφορούν το ίδιο ζήτημα. Το θέμα θα συζητηθεί τον Μάιο.

Ταυτόχρονα, κατατέθηκαν νέες προσφυγές από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις