Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Για νέα Ελλάδα και νέα Ιταλία μίλησε ο Σέρτζιο Ματαρέλα!

Για νέα Ελλάδα και νέα Ιταλία μίλησε ο Σέρτζιο Ματαρέλα!
φωτογραφία: Eurokinissi

Το παρών στις εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη – Κεφαλλονιά για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σ. Ματαρέλα.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο κ. Ματαρέλα έγινε ο πρώτος Ιταλός Πρόεδρος που παρέστη στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη συμπρωτεύουσα, για την κήρυξη πολέμου στη χώρα μας από τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, σε δήλωσή του που μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας του τόσο στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και στην Κεφαλλονιά.

Συγκεκριμένα, είπε πως “η νέα Ελλάδα και η νέα Ιταλία γεννήθηκαν από την αντίσταση σε ναζισμό – φασισμό…”.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός Πρόεδρος δήλωσε:

“Η νέα Ελλάδα και η νέα Ιταλία γεννήθηκαν από την αντίσταση στον ναζιφασισμό (σ.σ. ναζισμό-φασισμό) και αποκήρυξαν τον πόλεμο.

Μετά από τους τρομερούς πολέμους του περασμένου αιώνα, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμαναν την έναρξη μιας πορείας για ένα κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών, εγγυώμενες ειρήνη, φιλία και συνεργασία.

Η σημερινή ημέρα θέλει να επιβεβαιώσει την βούληση για συνέχιση της πορείας αυτής και για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος επανάληψης των λαθών του παρελθόντος”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις