Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Για πρώτη φορά στη φυλακή επειδή πέταξαν μολότοφ – Είχαν κάνει επίθεση στην Τροχαία Πειραιά

Για πρώτη φορά στη φυλακή επειδή πέταξαν μολότοφ – Είχαν κάνει επίθεση στην Τροχαία Πειραιά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Για πρώτη φορά οδηγήθηκαν στη φυλακή άνθρωποι που πέταξαν μολότοφ, μετά την αλλαγή της σχετική διάταξης του ποινικού κώδικα, η οποία μετέτρεψε την κατηγορία της κατοχής και χρήσης μολότοφ σε κακούργημα.

Σύμφωνα με την ανανεωμένη διάταξη, πλέον όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει μολότοφ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη Κυριακή στον Πειραιά, καταδικάστηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στις φυλακές, σύμφωνα με το MEGA.

Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 20χρονο οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από ρίψη μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά. Από την επίθεση, προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα του τμήματος.

Μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, βρέθηκαν «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις