Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιαμαρέλλου: Οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα (vid)

Γιαμαρέλλου: Οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

Στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την ανησυχία των γιατρών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/1) η Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας στο MEGA, η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ σημείωσε ότι από τα κρούσματα θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Όπως τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου, τα 37.000 τεστ έδωσαν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού την Τρίτη (26/1), εξηγώντας πως «όσο πιο πολλά τεστ γίνονται, τόσο ο αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Υπογράμμισε επίσης ότι τα μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα περιμένουν να δουν τα σημερινά και τα αυριανά για να αποφασίσουν τι θα γίνει στη συνέχεια.

«Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα» σημείωσε η κ. Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας πως το ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τους πολίτες που μετακινούνται στους δρόμους. «Θα πρέπει να δούμε τι γίνεται με τους ανθρώπους που δεν αντέχουν το lockdown και ξεχύνονται στους δρόμους» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Click4more: «Βόμβα» Γώγου: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

 

Ποια μάσκα πρέπει να φοράμε

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε παράλληλα πως θα πρέπει οι πολίτες να φορούν τη μάσκα, αλλά και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητά της και τον τρόπο που τη φορούν. «Αν είναι βαμβακερή θα πρέπει να είναι με τρία στρώματα υφάσματος ή θα μπορούν να φορούν χειρουργική που προστατεύει αρκετά» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού, που μεταδίδεται οκτώ φορές γρηγορότερα, το οποίο ξεκίνησε από τη Βρετανία και πλέον συναντάται σε περισσότερες από 60 χώρες. «Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε. Θα προχωρήσουμε με τον εμβολιασμό και θα συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες μας» ανέφερε η κ. Γιαμαρέλλου, σημειώνοντας πως με βάση τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα έχει γίνει διασπορά στην κοινότητα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις