Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο Live News: Επανακυκλοφορούν ο φοίνικας του 1828 και η πρώτη δραχμή του 1833! (video)

Στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης, 12.11.2020, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδας 2021», με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής.

Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας, έρχεται ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του ’21. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγγελοπούλου – Δασκαλάκη, παραμένοντας αισιόδοξη τόνισε «δεν μας παίρνει από κάτω».

«Εμείς μιλάμε για την Ιστορία και τόσοι άνθρωποι μας μιλάνε για την Ιστορία της χώρας όπου πηγαίνουμε, οι Έλληνες από όλο τον κόσμο που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση, αυτό το εμβληματικό ορόσημο στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, πρέπει να θυμηθούν τι μάχες έχουμε δώσει», υπογράμμισε.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο για την Επανάσταση έναντι του τουρκικού ζυγού, αλλά για πόσες άλλες μάχες, κακές συγκυρίες, σε εποχές που δεν υπήρχε σύμμαχος η επιστήμη και η τεχνολογία.

Συμβούλεψε να παραμείνουμε άπαντες αισιόδοξοι τονίζοντας πως «τα πάντα κινούνται γύρω από την επιστήμη και την έρευνα».

«Ωδή στην Ιστορία της Ελλάδας»

«Ψυχραιμία, υπομονή και λίγη πειθαρχία», ήταν το μήνυμα της κυρίας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία εν συνεχεία, μίλησε για το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» το οποίο περιλαμβάνει μια μοναδική τρίπτυχη συλλογή 14 συλλεκτικών νομισμάτων, μια συλλογή «ωδή στην Ιστορία της Ελλάδας», όπως τόνισε συγκεκριμένα.

Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής υλοποιήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής.

Περιλαμβάνει την έκδοση 14 νομισμάτων σπάνιας συλλεκτικής αξίας, στα οποία οι διεθνώς βραβευμένοι χαράκτες του Ελληνικού Νομισματοκοπείου αποτύπωσαν, με τη μοναδική τους τεχνική, εμβληματικές στιγμές της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Όπως τόνισε η κ. Αγγελοπούλου, η συλλογή περιέχει το πρώτο νόμισμα του ελληνικού κράτους, τον Φοίνικα του 1828 και την πρώτη δραχμή του 1833. Επιπρόσθετα, η συλλογή περιέχει οκτώ αργυρά νομίσματα, που απεικονίζουν τις επεκτάσεις της ελληνικής επικράτειας, καθώς και τέσσερα χρυσά νομίσματα, με την εξέλιξη της ελληνικής σημαίας. Η συλλογή αυτή, όπως είπε η κ. Αγγελοπούλου, θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό από την 1η Ιανουάριου του 2021, ενώ υπενθύμισε ότι ο κόσμος μπορεί να αγοράσει τον Προπομπό, που είναι το πρώτο συλλεκτικό μετάλλιο του νομισματικού προγράμματος της Επιτροπής.

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από την 1η Ιανουαρίου του επετειακού έτους 2021

«Η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα μπορεί να αποκτήσει μια μοναδική συλλογή Και έτσι, θα μπορεί να έχει χαραγμένη την ιστορία της Ελλάδας, όχι μόνο στην καρδιά, αλλά και στα χέρια του», σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση. «Ήταν δική μας απόφαση, επιλογή μας και πριν αρχίσει η πανδημία. Γιατί είπαμε ότι ο Έλληνας, όταν του πεις μετά από δέκα χρόνια κρίσης, ότι θα πάνε τα χρήματα στην επέτειο… Δουλεύουμε με χορηγίες, κι ό,τι έσοδα βγάλουμε από το νομισματικό πρόγραμμα» τόνισε σχετικά, ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που φτάνουν στα χέρια της επιτροπής από Έλληνες για το πώς θα ήθελαν να γίνει ο εορτασμός αυτής της επετείου.

«Έχουμε 1.814 προτάσεις και εκτός Ελλάδας άλλες 350. Όλες αυτές οι προτάσεις έρχονται από τον κόσμο. Θέλαμε η κοινωνία να το αγκαλιάσει και να λέει ”εγώ έτσι θέλω να θυμάμαι το ’21», ανέφερε, αποκαλύπτοντας παράλληλα έναν ειδικό χάρτη με τις ιδέες των ανθρώπων που συνθέτουν όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ερωτηθείσα για το αν ο κορωνοϊός και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης έχουν σταθεί εμπόδιο, απάντησε πως η δουλειά δεν έχει σταματήσει, ούτε και η επικοινωνία με τον κόσμο, ενώ στάθηκε και στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων η βοήθεια των οποίων είναι ιδιαιτέρως σημαντική και για το έργο της Επιτροπής.

Δείτε όσα είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στο Live News

Πηγή: Live News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολεία από… Ιανουάριο, αποφάσεις από Δευτέρα – Ποια μαγαζιά ανοίγουν

Σχολεία από… Ιανουάριο, αποφάσεις από Δευτέρα – Ποια μαγαζιά ανοίγουν

Μία εβδομάδα… προθεσμία μετά τη νέα παράταση του lockdown. Τι περιμένουν ειδικοί και κυβέρνηση, πώς θα ληφθούν από Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις. Τα κομμωτήρια ίσως ανοίξουν από το Σαββατοκύριακο 12-13/12. Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, άγνωστο πότε, τον «οδικό χάρτι» μέχρι τον… εμβολιασμό.
Lockdown: Μόνοι στο σπίτι… τις γιορτές – Μπλόκα παντού για την τήρηση των μέτρων

Lockdown: Μόνοι στο σπίτι… τις γιορτές – Μπλόκα παντού για την τήρηση των μέτρων

Σε ισχύ θα παραμείνει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό αλλά και από... σπίτι σε σπίτι. Προβληματισμός για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων παρά το lockdown. “Όχι” στο άνοιγμα των σχολείων λένε οι λοιμωξιολόγοι.
Κοινωνικός ρατσισμός στην Ελλάδα του κορονοϊού: «Δεν μου νοίκιασαν σπίτι γιατί δουλεύω σε ΜΕΘ» – Συγκλονίζει νοσηλεύτρια

Κοινωνικός ρατσισμός στην Ελλάδα του κορονοϊού: «Δεν μου νοίκιασαν σπίτι γιατί δουλεύω σε ΜΕΘ» – Συγκλονίζει νοσηλεύτρια

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει μια νοσηλεύτρια εξαιτίας του κοινωνικού ρατσισμού που δέχεται επειδή εργάζεται σε ΜΕΘ όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. ... Διαβάστε περισσότερα
ΕΔΔΑ: Αποζημίωση 312.500 ευρώ θα καταβάλλει η Ελλάδα σε ιδιοκτήτρια ενός υπό κατάληψη ξενοδοχείου

ΕΔΔΑ: Αποζημίωση 312.500 ευρώ θα καταβάλλει η Ελλάδα σε ιδιοκτήτρια ενός υπό κατάληψη ξενοδοχείου

Αποζημίωση 312.500 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο στην ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για πάνω από ... Διαβάστε περισσότερα
Μεταβίβαση ακινήτου του ΕΦΚΑ για κοινόχρηστο χώρο αναψυχής στο Μάτι

Μεταβίβαση ακινήτου του ΕΦΚΑ για κοινόχρηστο χώρο αναψυχής στο Μάτι

Τη μεταβίβαση ακινήτου από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) στο δήμο Μαραθώνα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου ... Διαβάστε περισσότερα