Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιάννης Μπεχράκης: “Εκκωφαντικά” σιωπηλό αντίο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα! video

Γιάννης Μπεχράκης
Φωτογραφία: Reuters / Yannis Behrakis

Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε νωρίς. Και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν ξεχνούν την προσφορά του, αφιερώνοντας στον μεγάλο φωτορεπόρτερ ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Ο Γιάννης Μπεχράκης πέθανε σε ηλικία 58 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Γιάννης Μπεχράκης υψηλόβαθμο στέλεχος του πρακτορείου Reuters, κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ, που αποτελεί το πιο σημαντικό βραβείο στον κόσμο στον χώρο της δημοσιογραφίας και του φωτορεπορτάζ για την κάλυψη από τον ίδιο και την ομάδα του της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα και την Τουρκία το 2016.

Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε από καρκίνο στην Αθήνα το Σάββατο 2 Μαρτίου, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του Ελισάβετ, την κόρη τους Ρεβέκκα και τον γιο του Δημήτρη.

Η ματιά και τα καρέ του, βοήθησαν τον κόσμο να γίνει καλύτερος κι αυτό του το “πιστώνουν” και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του το 2016 και με ένα συγκινητικό βίντεο τον αποχαιρετούν.

Είναι ένα βίντεο που δεν είναι “ντυμένο” με κανέναν ήχο. Κι όμως είναι “εκκωφαντικό”.

Ξεκινά με το μήνυμα: “Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποχαιρετούν τον σπουδαίο Γιάννη Μπεχράκη. Έναν από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο, μα πάνω από όλα έναν σπουδαίο άνθρωπο που έβρισκε την ελπίδα ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ο Γιάννης Μπεχράκης και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάστηκαν το 2016 στην έκθεση “People on the Move”, στον Αερολιμένα Αθηνών.

Το βίντεο της έκθεσης δημοσιεύεται για πρώτη φορά στα ψηφιακά μέσα για να τιμήσουμε τη μνήμη και τη ματιά μοναδικής ευαισθησίας του Γιάννη Μπεχράκη.

Αντίο, Γιάννη! Σε ευχαριστούμε για όλα.

Μάρτιος, 2019″.

Το βίντεο είναι ένα κολάζ από συγκλονιστικές φωτογραφίες που φέρουν την “υπογραφή” του ταλαντούχου φωτορεπόρτερ…

Ο Γιάννης Μπεχράκης και το συγκλονιστικό αντίο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις