Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Γιαννιτσά: Οφθαλμίατρος επένδυε «μαύρα» εισοδήματα σε Rolex

Γιαννιτσά: Οφθαλμίατρος επένδυε «μαύρα» εισοδήματα σε Rolex
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε συλλέκτης οφθαλμίατρος από τα Γιαννιτσά. Ο οφθαλμίατρος επένδυε «μαύρα» εισοδήματα σε πολυτελή ρολόγια Rolex!

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οφθαλμίατρος από τα Γιαννιτσά, ο οποίος κατηγορείται για «Αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός κατά τα φορολογικά έτη 2019 έως 2024», όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αρχών, απέκτησε 23 ρολόγια χειρός, κυρίως μάρκας «ROLEX», συνολικής αξίας 161.300 ευρώ!

Η παράνομη δράση του συλλέκτη οφθαλμιάτρου, μπήκε στο στόχαστρο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έκανε λόγο για «μη έκδοση αποδείξεων και απόκρυψη φορολογητέας ύλης μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός».

Οι αστυνομικοί, αφού έκριναν την πληροφορία ως αξιόπιστη, έπιασαν αμέσως δουλειά και διενήργησαν έλεγχο στον οφθαλμίατρο και στο ιατρείο του στα Γιαννιτσά Πέλλας για να βγάλουν λαβράκι…

Έτσι, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ «Από τον έλεγχο και έπειτα από διασταύρωση αναρτήσεων σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, διαπιστώθηκε πως ο ανωτέρω, κατά τα έτη 2019 έως και 2024 απέκτησε 23 ρολόγια χειρός, κυρίως μάρκας «ROLEX», συνολικής αξίας 161.300€, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, κατά παράβαση του ν.4172/2013 σε συνδυασμό με τον ν.4987/2022. Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθεί η Δ.Ο.Υ Γιαννιτσών για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες και την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις