Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιατί θα φτάσει σήμερα πτήση από το Κατάρ στην Αθήνα

ΥΠΑ - Κατάρ

Ο εντοπισμός 12 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε πτήση από το Κατάρ προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα και αμέσως αποφασίστηκε να σταματήσουν οι αφίξεις. Κι όμως, σήμερα (03.06.2020) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα προσγειωθεί αεροπλάνο προερχόμενο από τη χώρα.

Η απορία όσων έμαθαν πως σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά την απαγόρευση, θα φτάσει πτήση από Κατάρ ήταν εύλογη. Το newsit.gr απαντά στο γιατί σε λίγες ώρες θα φτάσει πτήση της Qatar Airways από την μακρινή Ντόχα.

Click4more Συναγερμός για το… Κατάρ: «Σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πτήση Qr203 από το Κατάρ με άφιξη στις 13:55 θα πραγματοποιηθεί κανονικά αν και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε χθες την αναστολή των πτήσεων από το Κατάρ μέχρι τις 15 Ιουνίου εξαιτίας των εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη πτήση, η οποία είναι transit (σ.σ. με ενδιάμεσο σταθμό) θα είναι η τελευταία, γι’ αυτό και θα φτάσει με καθυστέρηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τους κανονισμούς μιας πτήσης transit, η Ντόχα θεωρείται ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι, γι’ αυτό και οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την επόμενη πτήση που θα τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό, που είναι η Αθήνα. Πρακτικά η πτήση αυτή είχε οριστεί για σήμερα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν’ αναβληθεί.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις σχετικά με τα κρούσματα που βρέθηκαν στην πτήση από Κατάρ, εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Κατά το ισχύον πρωτόκολλο για όσους φτάνουν στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί, μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά τις επτά μέρες της καραντίνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις