Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Γίνομαι στόχος για δεύτερη φορά” – Τι λέει ο κρεοπώλης για την επίθεση στα Εξάρχεια

“Γίνομαι στόχος για δεύτερη φορά” – Τι λέει ο κρεοπώλης για την επίθεση στα Εξάρχεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μαγαζί του στα Εξάρχεια γίνεται στόχος. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Newsit.gr ο κρεοπώλης, που το κατάστημά του υπέστη ζημιές από καταδρομική επίθεση αναρχικών.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF), Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με σφυριά σε ένα μικρό κρεοπωλείο στην οδό Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης μάλιστα απειλούν ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, αλλά και pet shop για επικείμενες επιθέσεις.

«Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Οκτώβρη επιτεθήκαμε με σφυριά στο κρεοπωλείο «ο Γιάννης» στην οδό Καλλιδρομίου 51 στα Εξάρχεια, σπάζοντας την τζαμαρία του πτωματοπωλείου και προκαλώντας φθορές στο φορτηγό μεταφοράς (σκίσιμο λάστιχων και σπάσιμο τζαμιών). Η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν “ζει από αυτό” εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία “δεν είχα άλλη επιλογή”. Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

«Γίνομαι στόχος για δεύτερη φορά», λέει ο κρεοπωλης

Μόνο έκπληξη δεν ένιωσε ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου που δέχθηκε την επίθεση των αντισπισιστικων καταδρομέων στα Εξάρχεια το περασμένο Σάββατο. Ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου μίλησε στο Newsit.gr για την επίθεση ενώ αποκάλυψε ότι το μαγαζί έχει γίνει στόχος και στο παρελθόν.  Όπως αποκάλυψε αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το κατάστημα του μπαίνει στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών.

Όπως λέει στο Newsit.gr ο κ. Γιάννης, το κρεοπωλείο του είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους και το 2012 και κάνει λόγο για μια ιδιαίτερη γειτονιά στην οποία έτυχε ο ίδιος να την πληρώσει. “Μας είχαν ξανακάνει τα ίδια και παλαιότερα. Δεν κάνω κακό στα ζώα, τη δουλειά μας κάνουμε και δεν θέλουμε να δημιουργούμε πρόβλημα σε κανέναν”, λέει ο κ. Γιάννης απαντώντας στην ανακοίνωση του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων (ALF)-Αντισπισιστικου Πυρήνα Σφυροφόρων Καταδρομέων, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομικη επίθεση στο κρεοπωλείο της οδού Καλλιδρομίου.

«Δεν φοβάμαι νέα επίθεση, ανησυχώ για την ασφάλεια των υπαλλήλων»

Ωστόσο,ο κρεοπώλης δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο ατυχές περιστατικό καθώς, όπως τονίζει, “ήταν κάτι που πέρασε και συνεχίζουμε τη δουλειά μας”.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δεν νιώθει φόβο για ενδεχομένη, νέα επίθεση στο κατάστημα παρά μόνο ανησυχεί για την ασφάλεια των πέντε εργαζομένων της επιχείρησης του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις