Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιώργος Δασκαλάκης: Ο άνθρωπος πίσω από το μικρό θαύμα που λέγεται Stoiximan

Γιώργος Δασκαλάκης Επιχειρηματίας

Το άκρως επιτυχημένο «ταξίδι» της Stoiximan στα ελληνικά εδάφη της έδωσε τα εφόδια ώστε να ανοίξει τα φτερά της και στην κεντρική Ευρώπη. Ο CEO της Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης μίλησε για την είσοδο της εταιρείας στη Γερμανία, αποκαλύπτοντας πως στα άμεσα πλάνα βρίσκεται και η αγορά της Πορτογαλίας.

«Η είσοδος της Betano, του διεθνούς brand της Stoiximan, στη γερμανική αγορά είναι μια σημαντική πρόκληση για ολόκληρο τον οργανισμό μας. Η Γερμανία είναι μια μεγάλη, πολλά υποσχόμενη και ταυτόχρονα δύσκολη αγορά, με έντονο ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα που έχει όχι μόνο τις ικανότητες, αλλά και τη θέληση να αναπτυχθεί και να πετύχει σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον.» σημειώνει ο CEO της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης, ο οποίος αναγνωρίζει τις προκλήσεις του ανταγωνισμού που έχει να αντιμετωπίσει από τις μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου.

Σταθερά προσηλωμένος στο όραμα της εταιρείας να «ταξιδέψει» στο εξωτερικό, αξιοποιώντας τη βαθιά γνώση και εξειδίκευση που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα την τελευταία εξαετία η Stoiximan, ο CEO της εταιρείας Γιώργος Δασκαλάκης υποστηρίζει ότι «μέσα από τη διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης που αποτελεί βασική αξία του οργανισμού μας, ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια να προσφέρουμε στα μέλη μας ένα κορυφαίο και άρτιο τεχνολογικά user experience που θα μας καθιερώσει ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου διεθνώς. Επιθυμία μας είναι να το καταφέρουμε αυτό βασιζόμενοι στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αποδεικνύοντας πως στη χώρα μας μπορούμε να παράγουμε εξαιρετικά ανταγωνιστικές υπηρεσίες στον τομέα της τεχνολογίας χάρη στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτουμε.».

Η σταδιακή κατάκτηση σημαντικού μεριδίου στις ξένες αγορές, αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στόχους της εταιρείας, που έχει πλέον αρχίσει να εφαρμόζει το μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της για τις χώρες του εξωτερικού, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας.

Ο Επιχειρηματίας Γιώργος Δασκαλάκης βραβεύει τον πετρούνια
Ο CEO της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης βραβεύει τον Λευτέρη Πετρούνια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ο CEO της Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης αναφερόμενος στο νομικό καθεστώς αλλά και τη φορολογία που έχει επιβληθεί στην αγορά του διαδικτύου τόνισε πως «οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αντιλήφθηκαν ότι η ρύθμιση της αγοράς του διαδικτύου θέτει σωστούς κανόνες και την ίδια στιγμή δημιουργεί προφανές, άμεσο όφελος για τα κρατικά έσοδα. Κινήθηκαν έτσι προς αυτή την κατεύθυνση και στη μεγάλη πλειοψηφία τους επέλεξαν μια λογική φορολογία, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, ελκυστικό για τις μεγάλες, διεθνείς εταιρείες του κλάδου».

Ανέφερε για παράδειγμα πως «ο συντελεστής φορολογίας επί των μεικτών εσόδων στην Ισπανία είναι 25%, στην Ιταλία είναι 22%, στη Δανία 20%, στη Ρουμανία 16%, στην Αγγλία 15% και στην Κύπρο 13%, τη στιγμή που στην Ελλάδα βρίσκεται στο 35%. Στη χώρα μας μάλιστα, δυστυχώς, λειτουργούμε ακόμη υπό ένα μεταβατικό καθεστώς εδώ και μια εξαετία και αν και έχουν γίνει εξαγγελίες για τη ρύθμιση συνολικά της αγοράς των παιγνίων, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια αναβλητικότητα, η οποία εν τέλει είναι σε βάρος του ίδιου του ελληνικού Δημοσίου και του Έλληνα καταναλωτή.»

Για το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της online αγοράς στοιχηματισμού που παραμένει ακόμη σε μεταβατικό στάδιο, ο κ. Γιώργος Δασκαλάκης, υποστηρίζει ότι η ανάγκη σωστής και οριστικής ρύθμισης έρχεται να συνεισφέρει τόσο στην ενίσχυση των δημόσιων ταμείων και τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, όσο και στην αναγνώριση εταιρειών που επιδεικνύουν υπευθυνότητα και λειτουργούν με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που διασφαλίζουν κυρίως την προστασία του καταναλωτή αλλά και τον ίδιο τον κλάδο.

Ο Ceo της stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης με τον κ.Γιαννακόπουλο
O CEO της Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης με τον πρόεδρο του οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού” Κώστα Γιαννόπουλο

Στην ίδια κατεύθυνση, αναφερόμενος στις 24 εταιρείες που λειτουργούν στο διαδίκτυο, σημείωσε ότι «οι 24 εταιρείες είναι υποχρεωμένες από το μεταβατικό καθεστώς να έχουν έδρα σε άλλη χώρα της ΕΕ και να κατέχουν άδεια διεξαγωγής παιγνίων σε αυτή. Αλλιώς δεν μπορούν να λειτουργούν νόμιμα. Κοινώς και να θέλουν, δεν μπορούν να έχουν έδρα την Ελλάδα! Και αυτό είναι κάτι που μόνο ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει. Ευελπιστώ λοιπόν, ότι θα υπάρξει σύντομα μια θετική εξέλιξη συνολικά.».

Για το θέμα της φοροδιαφυγής διευκρίνισε πως «η δυνατότητα φοροδιαφυγής στο διαδίκτυο είναι πολύ περιορισμένη, καθώς τόσο λόγω του μπλοκαρίσματος ιστοσελίδων από την ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) όσο και της ύπαρξης των capital controls, που καθιστούν απαραίτητη την επεξεργασία συναλλαγών με κάρτες μόνο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι αδειοδοτημένα στην Ελλάδα, τα περιθώρια που υπάρχουν για τους παρανομούντες είναι πολύ μικρά».

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, «η διαδικασία ελέγχου για τυχόν ανακριβείς δηλώσεις είναι εύκολη, καθώς απαιτείται απλά μια αίτηση ενημέρωσης στην αρμόδια αρχή της χώρας της Ε.Ε. που εδρεύει κάθε εταιρεία από την ελληνική πλευρά. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το διαδικτυακό στοίχημα είναι ονομαστικό, χρηματοδοτείται από ονομαστικές μεθόδους πληρωμής (τράπεζα, κάρτες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια) και κανείς δεν μπορεί να παίξει πάνω από 800 ευρώ συνολικά χωρίς να ταυτοποιηθεί πλήρως, σε αντίθεση με το επίγειο όπου μπορεί κανείς να ποντάρει ανώνυμα με μετρητά χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει συνολικό όριο.»

Γιώργος Δασκαλάκης: «Προτεραιότητα οι άνθρωποί μας»

Κάνοντας λόγο για τις προτεραιότητες της εταιρείας, ο CEO της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης εστιάζει την προσοχή του στους ανθρώπους που την αναπτύσσουν και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιο.

Έχοντας μέχρι σήμερα πετύχει όχι μόνο τη δημιουργία αλλά και την αύξηση των θέσεων εργασίας, οι οποίες υπολογίζονται ότι θα φτάσουν τις 500 εντός του 2018, ο ίδιος επισημαίνει «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Δεν σας κρύβω ότι το να παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα υγιές, ομαδικό και παραγωγικό, σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον είναι και προσωπικά μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μου. Το γεγονός ότι συμβάλλουμε, στον βαθμό που μας αναλογεί, στη μείωση του brain drain, που αποτελεί μια τεράστια απειλή για το μέλλον της πατρίδας μας, μιας και ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα μας είναι τα 32 έτη, είναι κάτι που μας γεμίζει με ικανοποίηση. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε ως μια ανταγωνιστική εταιρεία τεχνολογίας που παράγει τεχνογνωσία, δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και υψηλή προστιθέμενη αξία για τη χώρα.».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις