Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γιώργος Γεωργιάδης: Το συγκινητικό “αντίο” του Σταύρου Θεοδωράκη – Συλλυπητήρια των κομμάτων [pics]

Φωτό: Facebook / Σταύρος Θεοδωράκης
Φωτό: Facebook / Σταύρος Θεοδωράκης

Με ένα μακροσκελές μήνυμα και μια φωτογραφία… από τα παλιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρετά το “φιλαράκι” του. Τον δημοσιογράφο Γιώργιο Γεωργιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη. Ανακοίνωση και από Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νέα Δημοκρατία.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, Γιώργου Γεωργιάδη. Ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, αφού πάλεψε για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά από την κοινή τους πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, τον αποχαιρέτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναρτώντας μια φωτογραφία τους, την οποία συνόδευσε με ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα.

Που πας ρε Γιώργο; Που πας; Ρε φιλαράκι είχαμε τόσα να πούμε ακόμη και εσύ έφυγες. Θα μου πεις, θα τα λέγαμε; Με τόσα που έχουμε μπλέξει, θα τα λέγαμε; Μπορεί και όχι. Αλλά ήξερα ότι είσαι εκεί και εσύ ήξερες ότι είμαι εδώ. Θα άπλωνα το χέρι και θα σε ακουμπούσα. Ένα τηλεφώνημα. Μια σπρωξιά“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δείτε την ανάρτησή του

 

Συλλυπητήρια των κομμάτων και του προέδρου της Βουλής

 

Θερμά συλλυπητήρια απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης στους οικείους του δημοσιογράφου. Ο κ. Βούτσης, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του, δήλωσε: «Σήμερα η δημοσιογραφία, και όχι μόνον, πενθεί έναν συνεπή, έγκριτο, πολιτικοποιημένο και ευαισθητοποιημένο στα κοινωνικά θέματα και το προσφυγικό, λειτουργό της. Έναν, κυρίως, άνθρωπο, που έζησε και μετέδωσε στη χώρα μας, με σοβαρότητα, όλα τα μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης εποχής: ανάμεσα σε άλλα τους πολέμους στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Ρουάντα, την πτώση του τείχους του Βερολίνου, τις αλλαγές στη Σοβιετική Ένωση. Δραματικά και σύνθετα γεγονότα, που έκανε γνωστά στο ευρύ κοινό με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευαισθησία.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και τη δημοσιογραφική κοινότητα, στους οποίους αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μια σημαντική παρακαταθήκη».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, με το ήθος, την εμπειρία και τις γνώσεις του, σε έναν από τους πιο δύσκολους δημοσιογραφικά, χώρους“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.

Φωτογραφία από imerazante.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Η δημοσιογραφία έχασε έναν εξαιρετικό λειτουργό της, που με σοβαρότητα, εγκυρότητα και κοινωνική ευαισθησία, κάλυψε μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης εποχής. Στους συναδέλφους του, πολεμικούς ανταποκριτές, ο Γιώργος Γεωργιάδης αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του”. 

“Ένας Δημοσιογράφος με «Δ» κεφαλαίο, ένας κορυφαίος Έλληνας πολεμικός ανταποκριτής, ο Γιώργος Γεωργιάδης έφυγε σήμερα από κοντά μας, αφού έδωσε σκληρή μα άνιση μάχη με την επάρατο. Γιατί ο Γιώργος Γεωργιάδης αγαπούσε εξίσου τη δημοσιογραφία και τη ζωή. Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν παθιασμένος με το πολεμικό ρεπορτάζ και κάλυψε τους πολέμους ανά τον κόσμο, από τη Μέση Ανατολή και τη Γιουγκοσλαβία ως τη Ρουάντα και αλλού. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, μαχητικός, διεισδυτικός, αλλά ταυτόχρονα άκρως ευαισθητοποιημένος με τα προβλήματα του κόσμου. Ό,τι και να πούμε, τα λόγια είναι φτωχά. Η δημοσιογραφική οικογένεια πραγματικά θρηνεί για την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”, αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη εκλεκτού μέλους της. Ο συνάδελφος Γιώργος Γεωργιάδης πάλεψε γενναία, αλλά δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να βγει νικητής από τη σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή του.

Κορυφαίος πολεμικός ανταποκριτής, ήταν για 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή πολεμικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο. Αψηφούσε τους κινδύνους για τη ζωή του, έχοντας ως μοναδικό στόχο την ενημέρωση. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και διακρίθηκε για την μαχητικότητα, τον επαγγελματισμό και τη συναδελφικότητά του“.

Φωτογραφία από imerazante.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε