Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις των δολοφόνων – Όλες οι λεπτομέρειες που «ξετύλιξαν» την υπόθεση

Γιώργος Καραϊβάζ: Λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις των δολοφόνων – Όλες οι λεπτομέρειες που «ξετύλιξαν» την υπόθεση

Τις κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έχει καταγράψει η ΕΛΑΣ για την εκτέλεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 9.4.2023.

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας αναφέρονται λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ και η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat.

Συγκεκριμένα, καταγράφονται οι κινήσεις όχι μόνο τη μέρα της δολοφονίας αλλά και την προηγούμενη, που όπως όλα δείχνουν επιχείρησαν να τον σκοτώσουν αλλά απέτυχαν καθώς ο δημοσιογράφος επέστρεψε σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ πάρκαρε το αυτοκίνητό του στις 9 Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, άγνωστος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε το θύμα πεζός και πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον του με πιστόλι, σκοτώνοντάς τον.

Αμέσως μετά, ο δράστης επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα τύπου «SCOOTER», που οδηγούσε συνεργός του, ο οποίος φορούσε κράνος μηχανής και κινούμενοι επί της οδού Θέμη Άννινου, προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας.

Όπως προέκυψε από τη συνδυαστική αξιολόγηση των καταθέσεων των μαρτύρων, ο δράστης και συνοδηγός του SCOOTER διαφυγής φορούσε σκούφο μαύρου χρώματος, μαύρη μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και μαύρα γυαλιά ηλίου, ενώ ο οδηγός του SCOOTER, μπουφάν σκούρου χρώματος και κράνος μηχανής γκρι χρώματος με μαύρη ζελατίνα.

Δεν είχε διαφορές με κανέναν

Η Αστυνομία αναφέρει επίσης πως από την εξέταση του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος, προέκυψε πως ο δημοσιογράφος δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Παρ’ όλα αυτά σημειώνει πως το στενό περιβάλλον του ανέφερε ότι η δολοφονία του πιθανόν σχετίζεται με την εργασία του και συγκεκριμένα με τις σχέσεις που είχε αποκτήσει με διάφορα άτομα, προκειμένου να εκμαιεύει πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Φέρεται να είχε σχέσεις με 2 άτομα τα οποία επίσης δολοφονήθηκαν.

Φύλλο και φτερό οι κάμερες για τις κινήσεις των δραστών

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως έχει μελετήσει ό,τι υλικό υπάρχει από κάμερες, στο οποίο έχει καταφέρει να δει τις κινήσεις όχι μόνο του δημοσιογράφου αλλά και των δραστών.

Όπως αναφέρεται, για την παρακολούθηση του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου «SCOOTER», μάρκας PIAGGIO μοντέλου BEVERLY 350 μαύρου χρώματος, με ασημί κάλυμμα εξάτμισης, μπαγκαζιέρα μαύρου χρώματος, ανεμοθώρακα και καθρέπτες μαύρου χρώματος.

Παρατηρήθηκε επίσης η παρουσία του λευκού βαν, με μαύρες ζάντες και φιμέ τζάμια, το οποίο είχε στο πλαϊνό μέρος του, εταιρικό λογότυπο.

Οι κινήσεις τους μια μέρα πριν

Μια μέρα πριν τη δολοφονία, στις 8 Απριλίου, το βαν καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή του Αλίμου στις 13:25, ενώ το BEVERLY καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή στις 13:46, δηλαδή με διαφορά περίπου 21 λεπτών.

Το βαν καταγράφεται για τελευταία φορά εντός της περιοχής του Αλίμου στις 13:35, ενώ το BEVERLY καταγράφεται για τελευταία φορά στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα κινούμενο προς την οδό Μεγίστης στις 13:48,, δηλαδή 13 λεπτά αργότερα.

Ακολούθως παρατηρείται «κενό θέασης» και για τα δύο οχήματα το οποίο διαρκεί περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια τα δύο οχήματα καταγράφονται ταυτόχρονα στις 15:30 ώρα σε κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 27 στον Άλιμο να κινούνται με κατεύθυνση προς Πειραιά.

Όπως προέκυψε από την εξέταση ατόμων του εργασιακού περιβάλλοντος του θύματος, στις 8 Απριλίου το θύμα αποχώρησε από τη δουλειά του περίπου μισή ώρα πριν από τη συνηθισμένη ώρα αποχώρησής του και επέστρεψε στο σπίτι του στις 13:28.

Οι κινήσεις τους την ημέρα της δολοφονίας

Την ημέρα της δολοφονίας, 9 Απριλίου, το βαν καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή του Αλίμου στις 12:57 ώρα, ενώ το BEVERLY καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή στις 13:13, δηλαδή καταγράφονται με διαφορά περίπου 16 λεπτών.

Από τις 13:13 έως τις 13:18 ώρα το BEVERLY στο οποίο επιβαίνει μόνον ο οδηγός (φοράει μαύρο μπουφάν, μπλε παντελόνι και ασημί κράνος με φιμέ ζελατίνα) καταγράφεται να κινείται στην περιοχή του Αλίμου (οδοί Ταξιαρχών, Μεγίστης, Υψηλάντου, Παρθενώνος).

Ακολούθως παρατηρείται «κενό θέασης» και για τα δύο οχήματα το οποίο διαρκεί περίπου μία ώρα. Τελευταία καταγραφή του βαν πριν το «κενό» είναι στις 12:57, ενώ του BEVERLY στις 13:18, όπου καταγράφεται στην οδό Μεγίστης.

Μετά το πέρας του «κενού» εμφανίζεται στις κάμερες το BEVERLY (ακόμα δεν έχει γίνει η δολοφονία) στις 14:15 στην οδό Υψηλάντου να κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας (κοντά στο σπίτι του θύματος). Πλέον διακρίνεται και συνεπιβάτης ο οποίος φοράει λαδί μπουφάν, γκρι παντελόνι και έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρη κουκούλα. Αφού «τσέκαρε» πιθανόν το χώρο αποχώρησε, προσεγγίζοντας εκ νέου το σημείο της δολοφονίας, κατά τη στιγμή άφιξης του αυτοκινήτου του θύματος. Μετά τη δολοφονία (ώρα 14:20) το BEVERLY καταγράφεται σε κάμερες της οδού Μεγίστης 79 και 67 διαδοχικά να κινείται με δύο άτομα, ενώ αμέσως αργότερα στην οδό Μεγίστης 26 στις 14:22:07 στο σημείο αυτό διακρίνεται μόνο οδηγός.

Αντίστοιχα, το βαν καταγράφεται για πρώτη φορά, μετά το «κενό θέασης» στην ίδια κάμερα της οδού Μεγίστης 26, την 14:23 ώρα.

Συνεπώς, καταγράφονται με διαφορά 55 δευτερολέπτων να περνούν από το ίδιο σημείο (Μεγίστης 26) με ίδια κατεύθυνση προς τη Λ. Ποσειδώνος, απομακρυνόμενοι από το σημείο της δολοφονίας.

Να σημειωθεί ότι στο χωρικό διάστημα από την οδό Μεγίστης 67 έως την οδό Μεγίστης 26 έχει υπάρξει αποβίβαση του ενός δράστη, ενώ στην κάμερα της οδού Μεγίστης 26 εμφανίζεται πρώτη φορά μετά το «κενό θέασης» το βαν.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, μετά από 400 ακόμα μέτρα (Μεγίστης 26 προς Μεγίστης και Λ. Ποσειδώνος) το BEVERLY εντοπίστηκε επί της Λ. Ποσειδώνος, έχοντας κινηθεί δεξιά στο τέρμα της οδού Μεγίστης, ομοίως μόνο με οδηγό, όπως και στην οδό Μεγίστης 26, ο οποίος ωστόσο διαπιστώθηκε ότι είχε αλλάξει κράνος (πλέον φορούσε μαύρου χρώματος) και πιθανόν μπουφάν, ωστόσο και πάλι σκουρόχρωμο. Στη συνέχεια από τις κάμερες που κατέγραψαν το BEVERLY κατά τη διαφυγή του, διαπιστώθηκε ότι το μπουφάν αυτό ήταν χακί χρώματος με κουκούλα (όμοιου τύπου με εκείνο που φορούσε ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Μεγίστης 26 το BEVERLY προπορεύεται με διαφορά ενός λεπτού του βαν, ενώ στη Λ. Ποσειδώνος, στην οποία μπήκαν στρίβοντας δεξιά στο τέρμα της οδού Μεγίστης, το βαν προπορεύεται κατά 25 δευτερόλεπτα του BEVERLY. Συνεπώς το BEVERLY διάνυσε την απόσταση Μεγίστης 67 έως 26 (απόσταση 400 μέτρων) σε περίπου δύο λεπτά, ενώ την απόσταση Μεγίστης 26 έως Λ. Ποσειδώνος («ύψος» οδού Μεγίστης) (ομοίως 400 μέτρα) σε περίπου δυόμιση λεπτά. Το δε βαν την ίδια απόσταση (Μεγίστης 26 έως Λ. Ποσειδώνος) σε ενάμιση λεπτό. Να σημειωθεί ότι η οδός Μεγίστης είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης με σταθμευμένα οχήματα στη μία πλευρά του.

Οι ως άνω εναλλαγές αποτελούν «αντίμετρο» των δραστών για τον αποπροσανατολισμό των Αρχών, όσον αφορά στην αρχική πληροφόρηση που υπήρξε σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των δραστών που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας και την αναζήτηση μέσων – ατόμων με παρόμοια χαρακτηριστικά από ένστολες αστυνομικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα προσήχθησαν άτομα που επέβαιναν σε ίδιου τύπου μοτοσυκλέτες – SCOOTER και φορούσαν όμοιων χρωμάτων ρουχισμό με εκείνον των δραστών, δηλαδή ταίριαζαν στα δεδομένα της αρχικής πληροφόρησης σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας. Ωστόσο, εξετάστηκαν χωρίς να προκύψει κάτι.

Κατόπιν, το βαν καταγράφεται για τελευταία φορά στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω (στην ίδια κάμερα που πρώτη φορά εθεάθη σε κάμερες ασφαλείας στις 12:44, πλην όμως με αντίθετη κατεύθυνση), ενώ το BEVERLY στη Λ. Κηφισού επίσης στο Αιγάλεω.

Τέλος, από την παρατήρηση του συνόλου οπτικού υλικού που συλλέχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε η παρουσία οχημάτων κοντά στον τόπο της δολοφονίας, κρίθηκε αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση του λόγου παρουσίας τους στην περιοχή. Ωστόσο, από την αξιολόγηση του οπτικού υλικού δεν προέκυψαν στοιχεία που να καταδεικνύουν τη σχέση τους με την υπόθεση.

Ποια είναι η εταιρεία το όνομα της οποίας έγραφε το βαν

Η ΕΛΑΣ αναφέρει επίσης πως κρίθηκε αναγκαία η έρευνα όσον αφορά στο λογότυπο που είχε το βαν. Προέκυψε ότι με τη συγκεκριμένη ονομασία υφίσταται εταιρεία καθαρισμού, η έδρα της οποίας είναι στη Νίκαια. Η ιδιοκτήτριά της έχει στην κατοχή της λευκό βαν. 

Προκειμένου να εξακριβωθεί, αν είναι το ίδιο βαν που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της δολοφονίας, αστυνομικοί  αφού το αναζήτησαν και το εντόπισαν, το φωτογράφισαν.

Όπως προέκυψε, το βαν έφερε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (λευκού χρώματος, μαύρες ζάντες, φιμέ τζάμια, εταιρικό λογότυπο κυρίως γαλάζιου χρώματος στο πλαϊνό μέρος του με την ίδια επιγραφή) με το βαν που καταγράφηκε στις προαναφερόμενες κάμερες ασφαλείας.

Προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω ο πιθανός λόγος παρουσίας του συγκεκριμένου βαν στην οδό Μεγίστης στον Άλιμο, αστυνομικοί πήγαν και ρώτησαν σε όλα τα κτίρια που βρίσκονται μεταξύ των αριθμητικών 67 και 26, (όπου υπάρχει «κενό» θέασης) σχετικά με την ύπαρξη σχέσης – παροχής υπηρεσιών της εταιρείας με οποιαδήποτε πολυκατοικία ή κτίριο. Ωστόσο, δεν προέκυψε η ύπαρξη σχέσης παροχής υπηρεσίας από την εν λόγω εταιρεία για ολόκληρο το έτος 2021.

Επιπρόσθετα, από επιτόπιο έλεγχο από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στις 10-4-2023 στην έδρα της εταιρείας , σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, δεν προέκυψε παροχή οποιασδήποτε είδους υπηρεσίας της εταιρείας στην περιοχή του Αλίμου.

Όπως προέκυψε, η ιδιοκτήτρια είναι σύντροφος με άτομο που έχει «άτυπη» εργασιακή σχέση με την εταιρεία. Συγκεκριμένα, έχει τον ρόλο του «διαχειριστή», ο οποίος ασχολείται με προσλήψεις – απολύσεις του προσωπικού, καθώς και την παροχή υπηρεσιών – εργασιών.

Τι αναφέρουν υπάλληλοι και ιδιοκτήτες της εταιρείας

Στο πλαίσιο της έρευνας κρίθηκε αναγκαία η εξέταση ατόμων, που εργάζονταν στην εταιρεία κατά το διάστημα της δολοφονίας και ατόμων που εργάζονται στον παρόντα χρόνο.

Όπως διαπιστώθηκε η εταιρεία ανήκει στον σύντροφο της ιδιοκτήτριας, όμως για φορολογικούς λόγους ιδιοκτήτρια είναι η γυναίκα. Αυτός όμως έχει το ρόλο του «αφεντικού» και «γενικού διαχειριστή» της εταιρείας. Στο γενόμενο δε, έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας βρισκόταν στην έδρα της επιχείρησης, παρουσιάστηκε ως «υπεύθυνος».

Μεταξύ του «στόλου» οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία είναι και συγκεκριμένο όχημα μάρκας FIAT , το οποίο ανήκει στην ιδιοκτήτρια της εταιρείας από ιδρύσεώς της (έτος 2019) και φέρει επιγραφή με το λογότυπο της εταιρείας.

Οι εξεταζόμενοι οι μάρτυρες (ιδιοκτήτες και υπάλληλοι) αναγνώρισαν το ως άνω όχημα ως το λευκό βαν με την επιγραφή, που καταγράφηκε στις 8 και 9 Απριλίου στον Άλιμο.

Όπως προέκυψε το εν λόγω όχημα της εταιρείας χρησιμοποιούνταν κυρίως για αποφράξεις. Χρησιμοποιούνταν από τον ιδιοκτήτη και άλλον υπάλληλο, και σπανίως από έναν τρίτο. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως το βαν δεν το έδινε σε κανέναν άλλον, πέραν των ανωτέρω δύο ατόμων.

Εξεταζόμενος ο ανασφάλιστος υπάλληλος ανέφερε ότι ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία από τον Ιούλιο του 2021, μετά δηλαδή τη δολοφονία. Έως τον Μάιο του 2021 εργαζόταν σε άλλη εταιρεία που ασχολείται με αποφράξεις. 

Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από το αρχείο της Ασφάλειας, εργαζόταν στην άλλη εταιρεία από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2021.  

Ο άλλος υπάλληλος δήλωσε πως για τις 8 Απριλίου είχε το σταθερό πρόγραμμα του στην εταιρεία, καθώς ήταν ημέρα Πέμπτη, όπου είχε και εξακολουθεί να έχει συγκεκριμένα σημεία και περιοχές που μεταβαίνει, ενώ ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιούσε άλλο όχημα της εταιρείας και όχι το FIAT, καθώς αυτό έχει τα αποφρακτικά εργαλεία και θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. Επίσης δήλωσε ότι ουδέποτε είχε πάει για εργασία στον Άλιμο.

Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι δεν θυμόταν το λόγο που μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή του Αλίμου το βαν, ερωτώμενος δε σχετικά με τα προανακριτικά ευρήματα, δήλωσε ότι η παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου και η κοινή διαφυγή βαν και BEVERLY των δραστών από το σημείο της δολοφονίας αποτελούν σύμπτωση.

Προσκόμισε δε κάποια φύλλα μεγέθους «Α4» και δύο ατζέντες με το πελατολόγιο της εταιρείας και εργασίες της εταιρείας ανά ημέρα για τον μήνα Απρίλιο του 2021, τα οποία τηρούνταν στο αρχείο της εταιρείας. Ωστόσο όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι τα ανάγνωσε δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι περισσότερο σχετικά με τις εργασίες του στις 08 και 09-4-2021, ούτε να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου. Ακόμα, διαβεβαίωσε κατά την εξέτασή του, πως κανείς εκ των δύο υπαλλήλων δεν ήταν ικανοί να να σχετίζονται με υπόθεση ανθρωποκτονίας, ούτε φυσικά ο ίδιος.

Με βάση τα λεγόμενα των υπαλλήλων, βγήκε το συμπέρασμα ότι τον Απρίλιο του 2021 το επίμαχο όχημα οδηγούσαν ο ιδιοκτήτης και ο ανασφάλιστος υπάλληλος. Ωστόσο, ο υπάλληλος ανέφερε ότι στις 8 Απριλίου εργαζόταν με άλλο όχημα της εταιρείας αναφέροντας το πρόγραμμά του, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν θυμόταν ποιος μπορεί να οδηγούσε το όχημα και για ποιο λόγο το όχημα βρισκόταν στην περιοχή του Αλίμου στις 8 και 9 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και τα έγγραφα που προσκόμισε ο ιδιοκτήτης από το αρχείο της εταιρείας του δεν προκύπτει σχέση εργασίας – παροχή υπηρεσίας εκείνες τις μέρες στην περιοχή του Αλίμου, ούτε επίσημα, ούτε «άτυπα».

Ο ιδιοκτήτης λοιπόν είναι ο ένας συλληφθέντας για τη δολοφονία.

Άρση τηλεφωνικών απορρήτων

Από την ανάλυση των δεδομένων και την άρση απορρήτων των πακιστανικών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν οι δράστες, φαίνεται πως ενεργοποίησαν τις κεραίες: 

από τις 13:25:46 έως τις 15:21:24 στις 8 Απριλίου

από τις 12:30:39 έως τις 13:21:51 στις 9 Απριλίου. 

Για τις ως άνω τηλεφωνικές συνδέσεις προέκυψε ότι ενεργοποιήθηκαν πρώτη φορά την 05-04-2021 και παρουσιάζουν επικοινωνίες με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιώντας κεραία με ονομασία «ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Όπως διαπιστώθηκε δεν είχε κρατηθεί οποιοδήποτε παραστατικό πώλησης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πιστοποιηθούν στοιχεία σχετικά με τον αγοραστή.

Επιπλέον, από την Υπηρεσία μας υποβλήθηκαν αιτήματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, για τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν, τόσο η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού όσο και ο σύντροφός της, που είναι ο πραγματικός υπεύθυνος της επιχείρησης.  

Από τα δεδομένα προκύπτει πως ο αριθμός που χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης τόσο στις 8 όσο και στις 9 Απριλίου παρουσιάζει παύση ενεργητικής δραστηριότητας, κατά τα χρονικά διαστήματα:

από τις 12:45:44  έως τις 16:10:33  ώρα στις 8-4-2021 και

από τις 11:22:20 έως τις 15:34:53 ώρα της 9-4-2021.

Δηλαδή οι ώρες που χρησιμοποιήθηκαν τα πακιστανικά κινητά είναι «μέσα» στις ώρες που ο συγκεκριμένος δε χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του.

Από την Ασφάλεια μας υποβλήθηκε πλήθος αιτημάτων άρσεων απορρήτου τηλεφωνικών συνδέσεων πλην όμως δεν προέκυψε κάτι άξιο λόγου.

Η σχέση με τη δολοφονία του πυγμάχου

Η Ασφάλεια αναφέρει πως το όνομα του (πραγματικού) ιδιοκτήτη της εταιρείας καθαρισμού εμφανίζεται σε δεδομένα της προανάκρισης που γίνεται για τη δολοφονία πυγμάχου την 1η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι. Τότε άγνωστος δράστης, ο οποίος φορούσε σκούφο σκούρου χρώματος και μάσκα προστασίας, τον προσέγγισε πεζός, τη στιγμή που αυτός μόλις είχε αποβιβαστεί από τη μηχανή του και τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι. Αμέσως μετά την πράξη του, ο δράστης απομακρύνθηκε πεζός, σε σημείο, όπου είχε σταθμευμένη μηχανή τύπου SCOOTER σκούρου χρώματος και αφού επιβιβάστηκε σε αυτή, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης της δολοφονίας κατά τη διαφυγή του προς το SCOOTER παρότρυνε σε έντονο ύφος έναν περαστικό να απομακρυνθεί μιλώντας του στην ελληνική γλώσσα. 

Είχαν προειδοποιήσει τον πυγμάχο ότι θα τον σκοτώσουν

Επίσης, στις 19 Μαΐου 2021, άγνωστος είχε στείλει SMS στον πυγμάχο λέγοντάς του πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καθαρισμού και άλλος ένας (κατονομάζεται) θα τον σκοτώσουν, ως αντίποινα για άλλη δολοφονία. Λίγες μέρες πριν τον σκοτώσουν, άλλο SMS τον ενημέρωνε για τα ίδια ονόματα και άλλα 2. Σύνολο δηλαδή 4 άτομα.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως το μεσημέρι πριν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αδερφός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και άλλο ένα άτομο που αναφέρθηκε στο sms που προειδοποιούσε τον πυγμάχο, παρουσίασαν παύση κατά την ώρα της ανθρωποκτονίας. (Τις ώρες δηλαδή που είχαν ενεργοποιηθεί τα πακιστανικά τηλέφωνα).

Μετά τη δολοφονία τα κινητά ενεργοποιήθηκαν και πάλι στην περιοχή που βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού.

Για τη σύνδεση του δεύτερου ατόμου δεν είχε πραγματοποιηθεί άρση του απορρήτου και τα δεδομένα προέρχονται από τις ενεργοποιήσεις κεραιών που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, το σημείο όπου βρίσκεται η εταιρεία.

Επίσης άλλα τηλέφωνα των ίδιων ατόμων εμφανίζονται να ενεργοποιούνται στην περιοχή του Σκαραμαγκά, στις 15:40. Λίγα λεπτά νωρίτερα (15:33) σε προφίλ με όνομα χρήστη παρόμοιο με του ενός εκ των δύο, ανέβηκε δημοσίευση με φωτογραφίες και των 2 τους, μαζί. 

Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι πριν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενεργοποίησαν ίδια κεραία τηλεφωνίας, οι δυο τους και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καθαρισμού παρουσιάζουν «κενά» στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ενώ μετά τη δολοφονία (από τις 14:55 ώρα και μετά) οι δύο (που έβγαλαν και φωτογραφίες μαζί) ενεργοποιούν κεραίες τηλεφωνίας που καλύπτουν τις ίδιες περιοχές, και τέλος σε χρόνο που ενεργοποιούν από κοινού κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, έχει αναρτηθεί στο facebook κοινή τους φωτογραφία.

Ο αδερφός του ιδιοκτήτη, είναι ο δεύτερος συλληφθέντας για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Το κατάστημα που πούλησε τα κινητά και… το ξεμάτιασμα

Σχετικά με τα Πακιστανικά τηλέφωνα που ενεργοποιήθηκαν κατά τη συνομιλία, αυτά φέρεται να αγοράστηκαν από κατάστημα στην Πανόρμου, και δεν υπάρχουν παραστατικά επομένως δε μπορεί να ταυτοποιηθεί ο αγοραστής.

Ο ιδιοκτήτης του, φέρεται να έχει πουλήσει κάρτες sim και σε ηγετικό στέλεχος συμμορίας. Αυτές οι κάρτες βρέθηκαν σε έλεγχο το σπίτι του ηγετικού στελέχους, το 2015. Οι δυο τους είχαν ανταλλάξει και λίγα SMS. Σε κατάθεσή του, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε πως… τον ξεμάτιαζε.

Η σχέση με το ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης

Παράλληλα από την έρευνα της υπόθεση οι αστυνομικοί ήρθαν μπροστά και σε ακόμα ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος σε εγκληματική οργάνωση (προστασία» σε καταστήματα, εκβιάσεις, εκρήξεις κ.λπ). Και αυτόν τον ήξερε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τηλεφωνίας, αλλά όπως είπε, μόνο τυπικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, ο αδερφός του ιδιοκτήτη της εταιρείας καθαρισμού μίλησε με άγνωστο άτομο σε έντονο ύφος, και τον ρωτούσε αν ξέρει το προαναφερόμενο ηγετικό στέλεχος εγκληματικής ομάδας. 

Ακολούθως, πραγματοποίησε δύο τηλεφωνικές κλήσεις, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει η προσπάθειά του να αναδείξει, πως δεν γνωρίζει το ηγετικό στέλεχος, πως τυχαία ανέφερε τον όνομά του στην προγενέστερη κλήση και πως δεν έχει σχέση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ούτε με «μπράβους».

Ωστόσο το όνομα του ίδιου αναφέρεται σε δικογραφία του Τμήματος Εκβιαστών, και συγκεκριμένα πως καταστήματα στην περιοχή του Κεραμεικού – Γκάζι του έδιναν χρήματα, και άλλα δύο άτομα, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «μπράβοι», με σκοπό την παροχή «προστασίας». Επίσης προκύπτει πως είχε σχέση με άτομο που δολοφονήθηκε στις 18 Ιουνίου 2022, στον Γέρακα.

Οι διάλογοι για τα… φυλλάδια στον Άλιμο

Επίσης φέρεται να επικοινώνησε στις 26 Απριλίου 2023 με τη μητέρα του, και αναφέρθηκαν και στην περιοχή του Αλίμου. Η επικοινωνία αυτή είναι πολύ λίγο πριν τις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Συλληφθέντας: Μετά είχαμε επιχειρήσει να ανοιχτούμε εκεί. Ο Στράτος έχει πάρει δουλειές. Εγώ δεν έχω πάρει εκεί. Το να πάω εκεί για μια δουλειά όμως εκεί δεν λέει.

Μητέρα: Δεν μας συμφέρει εμάς.

Συλληφθέντας: Όχι.

Μητέρα: Εγώ δεν μπορώ να πάρω της (…); Μου έχει το πει η (…). Δεν με συμφέρει να πάρω μία.

Συλληφθέντας: Μοιράζαμε φυλλάδια συνεχόμενα με τον (αναφέρεται ο αδερφός του και επίσης συλληφθέντας) συνεχόμενα.

Μητέρα: Να πάω εγώ εκεί κάτω παιδί μου το αμάξι. Κατάλαβες;

Συλληφθέντας: Η (…) που μένει;

Μητέρα: Άλιμο. Εμένα μου το έχει πει η (…) πόσες φορές.

Συλληφθέντας: Μα ο (…) έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Μητέρα: Στον Άλιμο;

Συλληφθέντας: Ναι.

Μητέρα: Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά.

Συλληφθέντας: Εγώ ποιος τα λέω; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Μητέρα: Άλλο είναι μέσα ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει. Στον Άλιμο δεν έχει.

Συλληφθέντας: Και από φυλλάδια έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Μητέρα: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο στο λέω εγώ από εκεί δεν έχει.

Συλληφθέντας: Ναι.

Μητέρα: Όχι όχι όχι.

Το ποινικό παρελθόν του ενός συλληφθέντα

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καθαρισμού έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράβαση των άρθρων «Περί Όπλων», με συγκατηγορούμενους τον αδερφό του και άλλα 2 άτομα από την Αλβανία.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εν λόγω υπόθεση ληστείας, προέκυψε ότι στις 23 Μαΐου 2012 ο ιδιοκτήτης της εταιρείας όντας συνοδηγός μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε ο αδερφός του, και με την απειλή όπλου πήρε από ταχυδρόμο των ΕΛΤΑ στην περιοχή της Νίκαιας 20.000 ευρώ. Στις 20 Ιουνίου 2013 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο αδερφός του έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για απόπειρα δολοφονίας, ληστεία, απειλή, εξύβριση, απλή σωματική βλάβη, έκρηξη και ψευδή καταμήνυση. Επίσης για ενδοοικογενειακή βία και για κατοχή όπλου. Επιπλέον, σε δικογραφία που σχηματίσθηκε, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξετάστηκε για απειλή και τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι άξιο μνείας.

Το άτομο που ήταν μαζί του όταν φωτογραφήθηκαν στο Σκαραμαγκά, δεν έχει κατηγορηθεί για οποιαδήποτε αιτία. Όπως προκύπτει από τον αρχείο της Υπηρεσίας είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οπλοφορίας.

Τέλος να σημειωθεί πως εταιρεία καθαρισμού στο Αιγάλεω έχει ίδιο πελατολόγιο με αυτή που είναι ιδιοκτήτης ο ένας συλληφθέντας.

Εστάλησαν στοιχεία της ΑΑΔΕ που αφορούσαν στις εργασίες της εν λόγω εταιρείας το 2021, από τα οποία δεν προέκυψε σχέση εργασίας με κτίρια κ.λπ. στην περιοχή του Αλίμου.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις