Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο στόχαστρο των Αρχών τα ραντεβού των συλληφθέντων – Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους

Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονία

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν την Τετάρτη οι δύο συλληφθέντες για εμπλοκή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ την ώρα που στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει για τα καλά τα ραντεβού τους σε καφετέριες σε Ζωγράφου και Ελευσίνα, ενώ επίκεινται και νέες συλλήψεις.

Οι Αρχές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα τέσσερα άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Πρόκειται για τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός, καθώς και άλλα δύο άτομα, που σύμφωνα με τη δικογραφία θεωρείται πως βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά δεν έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές αναμένεται να κληθούν κι άλλα άτομα για να καταθέσουν στις Αρχές.

Οι καφετέριες που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών

Παράλληλα η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο δύο καφετέριες όπου γίνονταν ραντεβού των εμπλεκομένων μετά την δολοφονία Καραϊβάζ.

Οι καφετέριες αυτές βρίσκονται στις περιοχές του Ζωγράφου και της Ελευσίνας, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να έχει μερίδιο στο κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως και στις δύο καφετέριες οι συλληφθέντες είχαν αρκετές επαφές με άτομα που όλα δείχνουν πως θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα την ΕΛ.ΑΣ.

 

Τι θα ισχυριστούν στην απολογία τους τα δύο αδέρφια

Στο μεταξύ τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί στην απολογία τους (Τετάρτη 03.05.2023) αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ουδέποτε ήρθαν σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Επιπλέον όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος θα ισχυριστούν πως εκείνες τις ημέρες μοίραζαν, με το γνωστό πλέον λευκό βαν, φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας, μάλιστα διατηρούν ένα ημερολόγιο που αναφέρεται η εργασία αυτή, συν ορισμένα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας, μέσω των οποίων φαίνεται να συνεννοούνται για το πώς θα συνεχίσουν το μοίρασμα των φυλλαδίων.

Κατόπιν, υπάρχει μόνο μία κάμερα που έχει καταγράψει το πέρασμα του λευκού βαν στην οδό Μεγίστης, την ημέρα του φόνου.

Υπενθυμίζεται πως την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχε αναφερθεί πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο που είχε συνδεθεί με το έγκλημα και τώρα δεν αναφέρεται πουθενά.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγραφαν «Καλή αρχή» θα υποστηρίξουν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο βαν που είχε αποκτήσει η εταιρεία καθαρισμού.

Έρχεται νέος κύκλος συλλήψεων

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι ο νέος κύκλος συλλήψεων για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την αστυνομία να έχει κλειδώσει την εκτίμηση ότι στην δολοφονία εμπλέκονται τουλάχιστον 4 άτομα και ο εγκέφαλος να βρίσκεται στις φυλακές.
Βήμα βήμα, συλλέγοντας το ένα στοιχείο μετά το άλλο οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν την έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου φαίνεται πως εντάσσεται σε μια σειρά ανεξιχνίαστων υποθέσεων που εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει απλώσει τα πλοκάμια στη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων και όχι μόνο.

Το προφίλ των συλληφθέντων 

Οι δύο άνδρες που έχουν συλληφθεί είναι αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών γνωστοί στον χώρο της νύχτας, με καταγωγή από τη Μάνη.

Ο 40χρονος body builder με τα αρχικά Γ.Λ. που επέβαινε στο μοιραίο σκούτερ είναι γνωστός στην πιάτσα με το ψευδώνυμο «Μάγειρας». Έχει αδυναμία στα σκυλιά, ενώ στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιγουράρει και μια εντυπωσιακή κόκκινη Ferrari.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι με το ψευδώνυμο «Dirty Harry» τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο 48χρονος αδελφός του με τα αρχικά Σ.Λ. φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν εταιρείας καθαρισμού ιδιοκτησίας της γυναίκας του.

Τα δύο αδέλφια αρνούνται την εμπλοκή τους στην δολοφονία και δηλώνουν αθώοι.

Και οι δύο ωστόσο είχαν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την αστυνομία για πλήθος αδικημάτων. Το 2012 μάλιστα είχαν συλληφθεί για ληστεία σε περιοχή της Αττικής, με τους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν να τονίζουν πως στο τέλος αθωώθηκαν.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις