Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Στον ανακριτή η χήρα του για την υπόθεση της δολοφονίας του

Γιώργος Καραϊβάζ: Στον ανακριτή η χήρα του για την υπόθεση της δολοφονίας του
Φωτογραφία Intime

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, προσήλθε στα δικαστήρια, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και συζύγου της έξω από το σπίτι τους στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστούν οι δύο κατηγορούμενοι αδέλφια, 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η χήρα του δίνει κατάθεση ενώπιον του 30ου ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία.

Χθες, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παρά την κατηγορηματική άρνηση τους για τη φερόμενη εμπλοκή τους στο στυγερό έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από τον ανακριτή για την παρουσία του λευκού βαν στην περιοχή ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποιούσε για τη διανομή φυλλαδίων επί ένα τετραήμερο τις ημέρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου ενώ ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στο έγκλημα.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, επισημαίνεται ότι τα τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές είναι ελλιπή και γίνεται λόγος για «λογικά άλματα» βάση των οποίων συνελήφθησαν τα δύο αδέλφια.

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις