Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του

Γιώργος Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του

Στον ανακριτή έφτασαν λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης (3.5.2023) οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι συλληφθέντες για την ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και βρίσκονται ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την Αθανασία Σταυρή, τη συνήγορο υπεράσπισης του 40χρονου και του 48χρονου που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, τα αδέλφια αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή τους στο μαφιόζικο «χτύπημα».

Η στιγμή της άφιξής τους:

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο», δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι η κ. Σταυρή.

Τα στοιχεία της δικογραφίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα – φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους.

Οι συγκεκριμένες συσκευές, αποκαλούμενες και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία.

Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις