Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιώργος Καρκάς: Στο εδώλιο και πάλι για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Γιώργος Καρκάς: Στο εδώλιο και πάλι για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει σήμερα ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού οδηγού ταξί.

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς πρωτόδικα αθωώθηκε από την κατηγορία που του αποδίδεται κατά πλειοψηφία 4-3, η υπόθεση του βιασμού έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελέας Εφετών, Αρετή Σκαφιδά.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι ο ηθοποιός τέλεσε το αδίκημα του βιασμού και πως το πρωτόδικο δικαστήριο εκτίμησε εσφαλμένα τα πραγματικά περιστατικά και τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Εφετείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η περιπέτεια του ηθοποιού άρχισε τον Νοέμβριο του 2018.

Τότε, κάλεσε ταξί μέσω της εφαρμογής Beat, για να μεταβεί στην Ομόνοια. Τρεις ώρες μετά, ο ηθοποιός και ο οδηγός ταξί, κατέληξαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και λίγες ώρες μετά ήρθε η καταγγελία του αυτοκινιστή σε βάρος του ηθοποιού για βιασμό και, εν συνεχεία, μετά από μερικά 24ωρα αποφασίστηκε η προφυλάκιση του από τις δικαστικές αρχές.
Οι ισχυρισμοί του ηθοποιού και του οδηγού ταξί όταν συνέβη το περιστατικό ήταν εξαρχής αντικρουόμενοι.

Ο Γ. Καρκάς στην ανάκριση αλλά και ενώπιον του δικαστηρίου ανέφερε «από την πρώτη στιγμή αρνήθηκα την πράξη του βιασμού, ήδη από την αστυνομία. Δέχομαι την κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση».

Κύριο ρόλο στην απαλλαγή του ηθοποιού σε πρώτο βαθμό έπαιξε η έκθεση εξειδικευμένου κέντρου στην Ελλάδα σε θέματα ανάλυσης DNA και τοξικολογίας.

Από την έκθεση προκύπτει ότι μεταξύ του κατηγορουμένου και του φερόμενου θύματος δεν υπήρξε επαφή, η οποία να στοιχειοθετεί τη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία αναλύονται στην έκθεση φέρεται να μην υπάρχει ούτε πράξη βιασμού, ούτε πράξη θώπευσης του ταξιτζή. Κι αυτό επειδή πουθενά δεν εντοπίστηκε DNA του ηθοποιού.

Από την πλευρά του καταγγέλλοντα ωστόσο υποστηρίχθηκε ότι ο ηθοποιός ψεύδεται και πως υπήρξε βιασμός. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε ρίξει χυμούς της ζούγκλας και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο» υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Ξυπνώντας είχα την αίσθηση ότι έπρεπε να κάνω την ανάγκη μου. Ο κατηγορούμενος είναι ξάπλα στο δεξί μου στήθος, αισθησιακά μου τσίμπαγε τη ρώγα και είχα ξεκούμπωτο πουκάμισο και παντελόνι. Φάνηκε να το ευχαριστιέται. Του είπα ως εδώ φτάνει. Θέλω να πάω σπίτι μου. Πες μου που θέλεις να σε πάω….» ανέφερε στη κατάθεση του στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη μόνο όταν του το ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2020.

Το σκεπτικό της έφεσης

Η εισαγγελέας Εφετών αντίθετα με την πρωτόδικη κρίση, αναλύοντας τα στοιχεία της υπόθεσης, έκρινε το Καλοκαίρι του 2020, ότι η τέλεση του αδικήματος του βιασμού από τον ηθοποιό στοιχειοθετείται πλήρως και πως εσφαλμένα το δικαστήριο τον αθώωσε από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο πρώην αυτοκινητιστής έφερε μικρορρήξεις στην πρωκτική περιοχή.

Η εισαγγελέας επικαλείται και τις καταθέσεις των μαρτύρων για όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο όπου κατέληξαν ο οδηγός ταξί και ο ηθοποιός, επισημαίνοντας ότι όπως προκύπτει από αυτές κατά την προσέλευση του είχε εμφανή σημάδια παθολογικής διαταραχής και λήψης ναρκωτικής ουσίας.

Επιπλέον, η εισαγγελέας τονίζει ότι μπορεί να μη βρέθηκε γενετικό υλικό του ηθοποιού στο σώμα του ταξιτζή ούτε και στα αντικείμενα (ερωτικά βοηθήματα) που είχε μαζί του σε τσάντα ωστόσο αυτά τα πειστήρια αυτά μπορεί και να μην είχαν χρησιμοποιηθεί ενώ όπως επισημαίνει δεν εξετάστηκε ούτε το πουκάμισο του μηνυτή, ούτε το στήθος του, ούτε και ο τράχηλός του, σημεία τα οποία φέρεται να ακούμπησε ο κατηγορούμενος.

Η υπόθεση θα κριθεί πλέον από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις