Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιώργος Καρκάς: Συγκλονιστικές στιγμές στο δικαστήριο με την αθώωση!

Γιώργος Καρκάς

Λίγες ώρες αφότου ο ηθοποιός, Γιώργος Καρκάς, ο οποίος βαρύνονταν από το Νοέμβριο του 2018 με την κατηγορία του βιασμού σε βάρους του 24χρονου ταξιτζή, αθωώθηκε, ο στενός του συνεργάτης Τάσος Πυργιέρης ανοίγει την καρδιά του στο newsit.gr.

Όπως εξηγεί ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός όχι μόνο δεν πίστεψε στιγμή τα όσα λέγονταν για τον αγαπημένο του φίλο, αλλά ήταν και σίγουρος για την σημερινή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

“Ο Γιώργος Καρκάς είναι σπάνιο παιδί”

“Αυτό που αισθάνομαι είναι σίγουρα χαρά και ικανοποίηση γιατί αυτό που πίστευα από την πρώτη κιόλας στιγμή, που έγινε γνωστή η περίεργη αυτή υπόθεση, βγήκε πραγματικότητα. Ήμουν τόσο σίγουρος πως ο Γιώργος ήταν αθώος, που δεν μπήκε ποτέ σε φάση δεύτερων και τρίτων σκέψεων του ίσως και του μπορεί” εξηγεί ο Τάσος Πυργιέρης.

Click4more: Καρκάς: Αθωώθηκε ο ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Και προσθέτει: “Ο Γιώργος είναι σπάνιο παιδί, εξαιρετικός συνεργάτης και πολύ καλός ηθοποιός και φίλος. Έχει ήθος, φιλότιμο, συνέπεια, γι’ αυτό και δεν μπορούσα να πιστέψω πως είχε κάνει κάτι τέτοιο. Είχα εμπιστοσύνη στο ίδιον και στην οικογένειά του και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Καρκάς υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Από την άλλη είχα εμπιστοσύνη και στην ελληνική δικαιοσύνη, γι αυτό και πίστευα ως αργά ή γρήγορα θα αθωωθεί όπως κι έγινε”.

Ο Γιώργος Καρκάς, η αθώωση και η συγκίνηση στο δικαστήριο

Όπως εξηγεί ο Τάσος Πυργιέρης το κλίμα μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό: “Αυτό που ζήσαμε σήμερα όλοι μαζί δεν περιγράφεται. Είχα βρεθεί και σε άλλες συνεδριάσεις της υπόθεσης, όπου υπήρχε μια βουβαμάρα, ένα άγχος, μια στεναχώρια να βλέπεις τον Γιώργο στην κατάσταση αυτή, ωστόσο σήμερα ήταν μια άλλη μέρα. Ειδικά όταν ανακοινώθηκε το αθώος δεν ξέραμε εμείς οι δικοί του άνθρωποι πώς να αντιδράσουμε. Κοιταχτήκαμε όλοι μαζί με χαρά και δάκρυα στα μάτια, μας κοίταξε κι εκείνος και όλα καλά”.

Ο Γιώργος Καρκάς είχε συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Τάσο Πυργιέργη το 2015 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Σατωβριάνδου και Γ’ Σεπτεμβρίου” του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Ο ηθοποιός για την κατηγορία του βιασμού κρίθηκε αθώος με πλειοψηφία 4-3 ενώ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατοχή των ναρκωτικών ουσιών. Για το αδίκημα αυτό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την επιβολή της ποινής φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον ηθοποιό το ελαφρυντικό το πρότερου έντιμου βίου.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις