Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιώργος Λυγγερίδης: «Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου, πονούσες μα δεν ούρλιαζες» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος διμοιρίτη

Γιώργος Λυγγερίδης: «Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου, πονούσες μα δεν ούρλιαζες» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος διμοιρίτη

Με δάκρυα στα μάτια αλλά και περηφάνια οι διμοιρίτες, συνάδελφοι του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αποχαιρέτησαν στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης τον άνθρωπο που έδωσε γενναία μάχη έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη.

Τουλάχιστον 50 άτομα από τη διμοιρία στην οποία υπηρετούσε για δέκα περίπου χρόνια ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να πουν το ύστατο χαίρε.

Έξι από αυτούς κουβάλησαν στους ώμους τους το φέρετρο του ανθρώπου που τους συντρόφευε για χρόνια.

Σπαρακτικός ήταν ο επικήδειος συναδέλφου του, που μίλησε για έναν άνθρωπο με ήθος και φιλότιμο και μνημόνευσε τις αποστολές που έκαναν στις Καστανιές το 2022: «Εκει, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής».

Απευθυνόμενος στον ίδιο είπε: «Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου».

Ο συγκλονιστικός επικήδειος:

«Υπήρξες συναδελφικός σε κάθε σου πράξη, έκανες την υπηρεσία δεύτερη οικογένειά σου, συμμετείχες σε όλες τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022. Εκεί, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής. Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλότιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα.

Έλεγες πως τα ΜΑΤ δεν παίζουν ποτέ, ο ΜΑΤατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα, δεν θα πέσει, δεν θα λυγίσει. Εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για τις πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Πονούσες αφόρητα, μα δεν ούρλιαζες. Δεν έκλαψες, ήσουν σοβαρός και αξιοπρεπής, αν και ήξερες τις συνέπειες αυτού του τραύματος.

Στάθηκες απέναντι σε αυτούς που σήμερα κρύβονται πίσω από τον μπαμπά, τη μαμά και τον δικηγόρο της ομάδας τους. Σε παραδώσαμε ζωντανό με 9 παλμούς. Μην ανησυχείς Γιώργο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι.

Τραυματίστηκες θανάσιμα στο πεδίο της μάχης για να εξασφαλίσεις κοινωνική ειρήνη. Αυτή ήταν η αποστολή μας, η διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών. Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί. Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ. Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφανους γονείς σου. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση».

Μόλις ο ίδιος τελείωσε τον επικήδειο οι συνάδελφοί του φώναξαν «Αθάνατος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις