Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Οι τραγικές στιγμές της συζύγου του – “Της κρατούσα το χέρι και την παρηγορούσα”

Γιώργος Μπαλταδώρος

– Ο πνευματικός της οικογένειας βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της συζύγου του αδικοχαμένου πιλότου
– Στο σπίτι του Γιώργου Μπαλταδώρου βρέθηκε νωρίς το πρωί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου
– Ο 34χρονος θα κηδευτεί αύριο, Σάββατο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας

Συγκλονίζει ο πνευματικός της οικογένειας, πάτερ Γεώργιος, ο οποίος μίλησε στο NewsIt.gr για τις τραγικές στιγμές της συζύγου του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε χθες τη ζωή του, ύστερα από πτώση Mirage 2000-5, μετά από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Λίγο μετά τη μία, η Μαίρη (σ.σ. σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου) μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να έρθω επειγόντως στο σπίτι. Όπως μου είπε, είχε μάθει ότι έπεσε ένα μαχητικό. Επί τρεις ώρες, της κρατούσα το χέρι και την παρηγορούσα“, είπε στο NewsIt.gr ο πάτερ Γεώργιος, ο οποίος είχε παντρέψει το ζευγάρι το 2007. Και πρόσθεσε για τον αδικοχαμένο πιλότο: “Ηταν παντα γελαστό παιδι”.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός 11χρονου αγοριού και ένος 9χρονου κοριτσιού.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του OnAlert σχετικά με τις έρευνες για το “μαύρο” κουτί

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες η Ελένη Κοττέ στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο «Εpsilon», μόλις η σύζυγος του αδικοχαμένου πιλότου έμαθε το θλιβερό γεγονός κλονίστηκε τόσο, που τα κλάματα της ακούστηκαν σε όλη την γειτονιά…

Ο αρχηγός ΓΕΑ

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του άτυχου σμηναγού βρέθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Ήθελε να συλλυπηθεί προσωπικά τη χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Ο αρχηγός του ΓΕΑ δεν έμεινε πολλή ώρα στο σπίτι του άτυχου σμηναγού. Όταν βγήκε, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας.

Αύριο η κηδεία του

Αύριο, Σάββατο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρδίτσα.

Ο 34χρονος πατέρας δύο παιδιών, θα ταφεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο Μορφοβούνι, στις 12 μ., παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων των κομμάτων, καθώς επίσης φίλων και συναδέλφων του άτυχου Σμηναγού.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος κατάγονταν από το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. Εκεί όπου η κοινωνία του χωριού στέκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (12.04.2018) βουβή, με μεγάλη θλίψη και θρήνο για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Θρηνούμε και συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά και στην αεροπορική οικογένεια. Είναι δύσκολες στιγμές. Οι γονείς του και ο αδερφός του ζουν εδώ. Δυστυχώς έπεσε υπέρ πατρίδος. Είναι ήρωας για εμάς, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Και ως ήρωας πρέπει να τιμηθεί. Ίσως είναι και το πρώτο θύμα αυτής της φάσης των ελληνοτουρκικών διενέξεων. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και το τελευταίο«, τόνισε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του. Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις