Ελλάδα

Γιώργος Παυλάκης για κορονοϊό: Ποια παρέλαση; Να σώσουμε τα Χριστούγεννα – «Χρωστάμε στον χάρο»

Θορυβημένος εμφανίστηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πήρε θέση στο ζήτημα διεξαγωγής παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, αλλά και για τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή προσπαθούν να «σώσουν» τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται πως ο κ. Παυλάκης τόνισε την ανάγκη να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περισσότερες ομάδες πληθυσμού. Υπογράμμισε πως είναι αρκετά πιθανή η επανάληψη του περσινού χειμώνα τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως είπε είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων καθώς οι μισοί «δεν είναι εμβολιασμένοι».

 

«Χρωστάμε στον χάρο»

Ο Γιώργος Παυλάκης σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες απώλειες όπως στο εξωτερικό σε αυτές τις ηλικίες: «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος έξαρσης σημείωσε πως είναι απαράδεκτη η στάση ορισμένων – ακόμα και ειδικών – που λένε «βλέποντας και κάνοντας», καθώς – όπως είπε – όταν έρθει το νέο κύμα θα είναι πια αργά.

Τόνισε πως με τα μέτρα και τα εμβόλια «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν». Τέλος, έσπευσε να τονίσει πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος υπό όρους ο 76χρονος που έβαλε φωτιά στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του στη Θεσσαλονίκη - «Κάηκε ό,τι υπήρχε μέσα»
Ο γιος του ζευγαριού περιέγραψε στο δικαστήριο την εικόνα που αντίκρισε όταν άνοιξε την πόρτα του φλεγόμενου σπιτιού - «Ήταν όλα στάχτη, η στιγμή εκείνη ήταν συγκλονιστική για μένα», είπε με λυγμούς
Γυναίκα
Ο 35χρονος παίρνει πάνω του τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή - «Ήταν καλή ευκαιρία να απαλλαγούμε, τον πλησίασα και πυροβόλησα»
«Όλα τα έκανα για την σύντροφό μου και τα παιδιά μας για να έχουμε μια φυσιολογική ζωή χωρίς προβλήματα» φέρεται να υποστήριξε ο 35χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του Πολωνού καθηγητή
Ο 35χρονος μεταφέρεται από τους αστυνομικούς στα δικαστήρια 7