Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιώργος Παυλάκης για κορονοϊό: Ποια παρέλαση; Να σώσουμε τα Χριστούγεννα – «Χρωστάμε στον χάρο»

Γιώργος Παυλάκης για κορονοϊό: Ποια παρέλαση; Να σώσουμε τα Χριστούγεννα – «Χρωστάμε στον χάρο»

Θορυβημένος εμφανίστηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πήρε θέση στο ζήτημα διεξαγωγής παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, αλλά και για τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή προσπαθούν να «σώσουν» τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται πως ο κ. Παυλάκης τόνισε την ανάγκη να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περισσότερες ομάδες πληθυσμού. Υπογράμμισε πως είναι αρκετά πιθανή η επανάληψη του περσινού χειμώνα τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως είπε είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων καθώς οι μισοί «δεν είναι εμβολιασμένοι».

 

«Χρωστάμε στον χάρο»

Ο Γιώργος Παυλάκης σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες απώλειες όπως στο εξωτερικό σε αυτές τις ηλικίες: «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος έξαρσης σημείωσε πως είναι απαράδεκτη η στάση ορισμένων – ακόμα και ειδικών – που λένε «βλέποντας και κάνοντας», καθώς – όπως είπε – όταν έρθει το νέο κύμα θα είναι πια αργά.

Τόνισε πως με τα μέτρα και τα εμβόλια «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν». Τέλος, έσπευσε να τονίσει πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις