Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού – Φωταγωγήθηκε δέντρο 14 μ. από τα Καρπάθια Όρη

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού – Φωταγωγήθηκε δέντρο 14 μ. από τα Καρπάθια Όρη

Με μία εντυπωσιακή γιορτή, που κορυφώθηκε με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου 14 μέτρων από τα Καρπάθια Όρη, δωρεά του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτή Dragos Zisipol, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ιωάννης Γ. Κοντζιάς σήμανε στις 19 Δεκεμβρίου, την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων.

Το έλατο, έφτασε με απόλυτη ασφάλεια από τα Καρπάθια Όρη, τοποθετήθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας και φωταγωγήθηκε με 60.000 λαμπάκια, στολίζοντας την πόλη για τα Χριστούγεννα και στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην πολύπαθη από τις πυρκαγιές και πλημμύρες περιοχή της Αιδηψού, στη Βόρεια Εύβοια.

Ενόψει των Χριστουγέννων, η πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία, διακοσμήθηκε γιορτινά με πρωτοβουλία του Δημάρχου, και τη συμμετοχή όλων, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα σχολεία της περιοχής. Το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε από την παρουσία Ρουμάνων που κατέφθασαν από το Βουκουρέστι και τον αδελφοποιημένο Δήμο Voluntari. Όλοι μαζί τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα ελληνικά και ρουμανικά, αντάλλαξαν τις «κουζίνες» τους κι έστειλαν αισιόδοξες ευχές για τις ημέρες των εορτών.

Παράπλευρες εκδηλώσεις όπως πατινάζ στον πάγο, τραγούδια από τη γνωστή κι αγαπημένη μπάντα Alcatrash, αλλά και το Christmas Cinema, που θα προβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, αγαπημένες οικογενειακές ταινίες, με ελεύθερη είσοδο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημαρχείου, ενίσχυσαν τη διάθεση των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα απέδειξαν ότι η Ιστιαία είναι ένας γιορτινός προορισμός, εφάμιλλος ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις