Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γκάγκα: Σχεδόν 100% γεμάτοι οι θάλαμοι Covid στο Σωτηρία

Γκάγκα: Σχεδόν 100% γεμάτοι οι θάλαμοι Covid στο Σωτηρία

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται και αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. Παράδειγμα το νοσοκομείο Σωτηρία, όπου σχεδόν έχουν γεμίσει οι κλινικές Covid.

«Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid» είπε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid. 

Click4more Κορονοϊός: Το τρίτο κύμα είναι εδώ – «2.500 ημερήσια κρούσματα αρχές Μαρτίου»

Η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, επεσήμανε ότι στις ΜΕΘ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, «θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Η καθηγήτρια έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις. Επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική, όπου μένει και ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι η κούραση του πληθυσμού.

Φυσικά, είπε, αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας, θα σταματούσε κάθε διασπορά αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», είπε η Μίνα Γκάγκα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις