Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γλυφάδα: «Εσπλανάδα» η πεζογέφυρα που θα ενώνει το κέντρο και την παραλία

Γλυφάδα: «Εσπλανάδα» η πεζογέφυρα που θα ενώνει το κέντρο και την παραλία
ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείο

Ενώνονται με πεζογέφυρα το κέντρο της Γλυφάδας και η παραλία της. Η γέφυρα θα πάρει την ονομασία «Εσπλανάδα», υλοποιώντας ένα σχέδιο ετών για τους κατοίκους της πόλης.

Η μεγάλη πεζογέφυρα «Εσπλανάδα» θα ενώνει τη Γλυφάδα με την παραλία της κι έτσι δεν θα χρειάζεται να διασχίζουν κάθετα οι κάτοικοι της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το συγκεκριμένο σχέδιο ετών εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπει ακόμη τη δημιουργία μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ.

Παράλληλα, η ανάπλαση αυτή αναμένεται να αποφορτίσει το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας από το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης.

«Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα. Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο, όπως γράφει στο σχετικό ΦΕΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις