Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γλυφάδα: Η στιγμή της σύλληψης του τραπεζίτη της μαφίας των ναρκωτικών – Ξέπλυνε 250 εκατ. ευρώ του καρτέλ

Γλυφάδα: Η στιγμή της σύλληψης του τραπεζίτη της μαφίας των ναρκωτικών – Ξέπλυνε 250 εκατ. ευρώ του καρτέλ

Στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη σύλληψη από άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ στη Γλυφάδα, του «εγκέφαλου» του κυκλώματος, ο οποίος «ξέπλυνε» 250 εκατομμύρια ευρώ.

Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ συνέλαβε στη Γλυφάδα ηγετικό στέλεχος της μαφίας, ο οποίος «ξέπλενε» 250 εκατομμύρια ευρώ για τα καρτέλ της κοκαΐνης. Οι άνδρες της Δίωξης ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα ως καθαριστές του δήμου Γλυφάδας κατάφεραν να συλλάβουν το ηγετικό μέλος.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται οι άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ να έχουν περάσει, πλέον, στο τελευταίο στάδιο της επιχείρησης. Ο τραπεζίτης της μαφίας φτάνει στο πάρκο και οι άνδρες με τα γιλέκα τον ακινητοποιούν.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με τις αντίστοιχες Αρχές της Ολλανδίας.

Γλυφάδα: Οι Ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Οι Ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του, αλλά o τραπεζίτης της μαφίας κάνει ό,τι μπορεί για να την αποτρέψει. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA με το βίντεο ντοκουμέντο της σύλληψης του τραπεζίτη της μαφίας:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις