Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: αρχίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά: αρχίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαϊν

Εκτός απροόπτου αρχίζει σήμερα (12.04.2022) -επί της ουσίας- η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, ενώ δεν αποκλείεται -αν ο χρόνος το επιτρέψει- να βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα και η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένη Μυλωνοπούλου.

Ο 34 ετών κατηγορούμενος κάθεται στο εδώλιο για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και αλλά και δύο πλημμελήματα για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεων του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος και ατάραχος και προετοιμασμένος για την ακροαματική διαδικασία, έτοιμος να απαντήσει ακόμα και στην απλή ερώτηση για την οικογενειακή του κατάσταση, δηλώνοντας «έγγαμος και χήρος».

Από την άλλη, οι γονείς της Κάρολαϊν δεν εμφανίστηκαν στη δίκη καθώς σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας, Θανάση Χαρμάνη, ο πατέρας της έχει κινητικά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. «Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της» ανέφερε ο κ. Χαρμάνης για την μητέρα της Κάρολαϊν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε αίτημα διακοπής από τον συνήγορο του κατηγορουμένου Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο υπέβαλαν και δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται και για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις