Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Έγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το ημερολόγιο της Κάρολαϊν;

Γλυκά Νερά: Έγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το ημερολόγιο της Κάρολαϊν;

Ως απόλυτα χειριστικό και ναρκισσιστή περιέγραψε η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης όπου δέχτηκε, μάλιστα, πλήθος ερωτήσεων από τον καθ’ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η ίδια σημείωσε πως από την πρώτη κιόλας συνεδρία η Κάρολαϊν της είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών, αποδομώντας με μια κουβέντα την εικόνα του ιδανικού γάμου που θέλησε να παρουσιάσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική απέναντι στην Κάρολαϊν. Άκρως ελεγκτική. Η ίδια η Καρολάιν πολλές φορές δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου» σημείωσε.

Συνέχισε, λέγοντας, πως «οι μώλωπες της ψυχής της Κάρολαϊν καθρεφτιζόταν στο χαμόγελό της».

Τι συμβαίνει με το ημερολόγιο της Κάρολαϊν

Η εφημερίδα Real News με νέο ρεπορτάζ αφήνει σημαντικές αιχμές για το υποτιθέμενο ημερολόγιο της Κάρολαϊν.  Η Ελένη Μυλωνοπούλου άφησε να εννοηθεί πως ενδεχομένως να κατασκεύασε ο ίδιος ο δράστης το ημερολόγιο της Κάρολαϊν, γράφοντας ο ίδιος τις σημειώσεις που βρέθηκαν, προκειμένου να δείξει ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τον κακοποιούσε και που δεν ανεχόταν ούτε το παιδί τους.

«Αν έγραφε ημερολόγιο, θα μου το είχε πει»

Η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αποσπάσματα από το ημερολόγιο, πως ήταν η ίδια που είχε ζητήσει από την Καρολάιν να κρατά σημειώσεις για τις σκέψεις που έκανε. «Είχα ζητήσει από την Κάρολαϊν να καταγράφει καθημερινά τα συναισθήματά της. Η απάντησή της ήταν ότι δεν προλαβαίνει. Αν κρατούσε ημερολόγιο, θεωρώ ότι θα μου το είχε πει, γιατί αυτό που της ζητούσα ήταν κάτι παρόμοιο», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια «άσκηση» που πολλοί ψυχολόγοι – σύμβουλοι ψυχικής υγείας βάζουν σε όσους παρακολουθούν, για δύο λόγους: Πρώτον, για να βλέπει ο θεραπευτής τη ροή και την εναλλαγή των συναισθημάτων του θεραπευόμενου μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Και δεύτερον, για να αποσυμπιέζεται αυτός, μέσω της γραφής, και να μπορεί να διακρίνει ποια γεγονότα πυροδοτούν το εκάστοτε συναίσθημα που βιώνει.

Η Κάρολαϊν της είχε πει πως δεν προλαβαίνει να κρατά ημερολόγιο συναισθημάτων, καθώς ο χρόνος που αφιέρωνε στο μωρό της, στα κατοικίδια ζώα της και στα αδέσποτα που τάιζε δεν της άφηνε τέτοιο περιθώριο.

«Ημερολόγιο σε υπολογιστή;»

Μάλιστα, η κ. Μυλωνοπούλου έσπευσε να σημειώσει πως αν η Κάρολαϊν κρατούσε ημερολόγιο σίγουρα δεν θα κατέγραφε τις μύχιες σκέψεις της για τον σύζυγό της σε έναν υπολογιστή.

Οι σημειώσεις που βρέθηκαν δεν είναι χειρόγραφες ενώ, όπως είχε πει η Κάρολαϊν στη σύμβουλό της, δεν υπήρχε κωδικός σε οποιαδήποτε συσκευή του ζευγαριού, που να μην τον γνώριζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναζητώντας τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε να παρουσιαστεί το ημερολόγιο της Κάρολαϊν, αναφέροντας πως στα αποσπάσματα που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, η Κάρολαϊν φέρεται να έχει γράψει ότι χτύπησε τον σύζυγό της και ότι του είπε να πάρει το παιδί, γιατί δεν το θέλει.

Τέλος η σύμβουλος σημειώνει πως ο Αναγνωστόπουλος δεν είχε αναφέρει τίποτα στην σύμβουλο για την «κακοποίηση» που δήθεν υφίστατο από την 20χρονη γυναίκα του. Και αυτό, παρότι η Ελένη Μυλωνοπούλου είχε προτείνει πολλές φορές στον πιλότο να κάνει αυτός ένα βήμα πίσω όταν υπήρχαν εντάσεις, ώστε να βοηθήσει την κοπέλα που βίωνε επιλόχεια κατάθλιψη.

Η ίδια τόνισε άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που εμφανίστηκε αυτό το ημερολόγιο, αλλά και για το γεγονός ότι εκείνο που κυρίως φέρεται να γράφει η Κάρολαϊν είναι ότι χτυπά συχνά τον άνδρα της.

Πηγή: Εφημερίδα Real news

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις