Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Ένοχος ομόφωνα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Ένοχος ομόφωνα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Με ομόφωνη ετυμηγορία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της Κορολάιν, της θανάτωσης της Ροξυ και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο δολοφόνος της Καρολάιν, ο οποίος βρίσκεται στο κατάστημα Μαλανδρίνου όπου και κρατείται, ήταν και σήμερα απών από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα του να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν και να του διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η υπεράσπιση του αιτήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου με τον εισαγγελέα να είναι καταπέλτης και να λέει ότι δεν θα πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό.

Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Κούτρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα στο μεγαλύτερο βαθμό της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο μεταβιβάστηκε στην αποκλειστική κυριότητα του κατηγορουμένου.

Επίσης ο εισαγγελέας τόνισε πως είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. «Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου» τόνισε ο κ. Κούτρας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο» τόνισε ο κ. Κούτρας και έκανε λόγο για την «εξύφανση ενός σατανικού σχεδίου» από τον κατηγορούμενος καταλήγοντας ότι: 

«Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ». 

Οι ποινές που του επιβλήθηκαν 

Τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές επέβαλε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Το δικαστήριο του επέβαλε την συνολική ποινή της ισόβιας κάθειρξης, των 11 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ στο συζυγοκτόνο, ρίχνοντας την αυλαία σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη και απασχόλησε όσο λίγες το Πανελλήνιο.

Νωρίτερα, ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον κατηγορούμενο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις