Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Για αυτό θέλει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Για αυτό θέλει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που είναι στη φυλακή για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν αλλά και τους σκύλου τους, στην πολύκροτη υπόθεση που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά, είναι από την Τρίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου αλλά ο ίδιος επιθυμεί -και έχει κάνει αίτημα- να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με το αίτημα που κατέθεσε, θέλει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί συντρέχουν λόγοι ασφαλείας αλλά και γιατί θέλει να είναι κοντά στους γονείς του που μένουν στην Αγία Παρασκευή.

«Με την παρούσα αίτηση μου εκθέτω ότι είναι απολύτως αναγκαίο να μην μεταχθώ σε άλλο κατάστημα κράτησης καθόσον συντρέχουν λόγοι ανθρωπιστικοί αλλά και πρωτίστως λόγοι προσωπικής ασφάλειας για την παραμονή μου ως κατάδικος κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Πιο συγκεκριμένα, οι μοναδικοί οικείοι μου, ήτοι οι γονείς μου οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και σταθερά στην Αγία Παρασκευή Αττικής» αναφέρεται στο άιτημά του το οποίο δημοσιοποίησε το δελτίο του Ant1.

Σε άλλο σημείο του αιτήματός του, επικαλείται επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από Γεωργιανό συγκρατούμενο του στις 10 Ιανουαρίου.

«Η πιθανή μεταγωγή μου σε έτερο κατάστημα κράτησης, επάγεται ότι θα σημάνει με απόλυτη βεβαιότητα τη θέση μου σε διακινδύνευση, με απειλή της σωματικής μου ακεραιότητας αλλά και της ίδιας μου της ζωής. Τα ανωτέρω δε ενισχύονται και από το γεγονός ότι η υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι απασχολεί τα ΜΜΕ και το κοινό, ενισχύοντας το αίσθημα θανάτωσης μου ακόμα και συγκρατουμένων μου».

Στο ίδιο έγγραφο, σύμφωνα με τον Ant1, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παρουσιάζεται ως υπόδειγμα κρατουμένου. «Επειδή πολλάκις με την προσωπική μου συμβολή έχει σημάνει λήξη επικίνδυνων επεισοδίων μεταξύ συγκρατούμενων μου στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού»…

Το συγκεκριμένο επεσήμανε και ο δικηγόρος του, μιλώντας στον Ant1: «Οποιαδήποτε ένταση μπορεί να υπήρχε στη φυλακή μεταξύ συγκρατουμένων, ο ίδιος και με το ήθος του μεσολαβούσε προκειμένου να πέφτουν οι τόνοι και να βρίσκεται μια λύση για το οτιδήποτε, δίχως να δημιουργείται κανένα σοβαρό πρόβλημα εντός φυλακής».

 

Το αίτημά του, θα περάσει από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλών εντός 10 ημερών. Αν γίνει δεκτό, θα εξεταστεί η επιστροφή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στον Κορυδαλλό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις