Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την διαρροή της δικογραφίας και του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Παραγγελία έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης για τη δολοφονία της άτυχης 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, με ειδική αναφορά στο ημερολόγιό της.

Στο έγγραφο του ο κ. Πλιώτας κάνει αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε “εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης”, τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Όπως αναφέρει “η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας”. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός παραθέτει μάλιστα σχετικά δημοσιεύματα αλλά κυρίως την ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών σχετικά με την “τήρηση των κανόνων δεοντολογίας». 

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητάει να πραγματοποιηθεί έρευνα άμεσα για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, ιδίως π.χ παραβίασης υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου.

Ήδη πάντως για την υπόθεση της διαρροής εγγράφων της δικογραφίας, διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκαταρκτική εξέταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
148
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη