Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Πότε έβαλε τα κλάματα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Θα απολογηθεί την ημέρα της δολοφονίας της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Πότε έβαλε τα κλάματα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Θα απολογηθεί την ημέρα της δολοφονίας της Καρολάιν

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς με τους μάρτυρες υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ αύριο αναμένεται η απολογία του κατηγορούμενου, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα αναγνώστηκαν και τα έγγραφα της δικογραφίας μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρονικά ημερολόγια της Καρολάιν στα οποία κάνει αναφορές στα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο γάμο της και στις σκέψεις που είχε να χωρίσει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα όταν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Καρολάιν, και κυρίως τα αποσπάσματα που αφορούσαν την γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του, ξέσπασε σε κλάμματα. 

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα. «Η δική μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί», εξήγησε.

Ως προς τη σχέση του κατηγορούμενου με τους γονείς του, είπε πως «η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόνταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά το γάμο».

Πρόεδρος: για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένεια, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης. 

Επίσης αναγνώστηκαν 7 ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. 

Νωρίτερα, κατέθεσε εν ενεργεία δικαστική λειτουργός ως μάρτυρας προτεινόμενη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ομοσπονδία που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Κάρολαϊν», υποστήριξε αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου τους Ρόξι, προσθέτοντας: «Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

Αβέβαιο εάν περπάτησε η Καρολάιν

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας κατέθεσε και ένας από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρονικό ρολόι και την κάμερα ασφαλείας.

Κυρίως αυτό που θέλησε να διερευνήσει η εισαγγελέας της έδρας και το δικαστήριο αφορά σε καταγραφή από το ηλεκτρονικό ρολόι που φορούσε η Κάρολαϊν Κράουτς το βράδυ του θανάτου της, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένδειξη ότι πραγματοποιήθηκαν 17 βήματα διανύοντας 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων λίγο πριν το έγκλημα.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο λόγος που μπορεί να έγινε η επίμαχη καταγραφή, δεν σημαίνει ότι το θύμα ήταν ξύπνιο, αλλά θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της στον ύπνο της.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…. 

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού. 

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πως γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού. 

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις