Ελλάδα

Γώγος: Με αργά και σταθερά βήματα προσπαθούμε να βγούμε από το lockdown

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες εξόδου από αυτή την κατάσταση μίλησε στην ΕΡΤ το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος.

O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι καμπύλες εξέλιξης της πανδημίας δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα όμως εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις κόκκινες περιοχές της χώρας που, όπως τόνισε, εναλλάσονται καθώς και για την αύξηση την κινητικότητας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου που ήταν της τάξης του 20% – 30%.

Ακόμη ο κ. Γώγος νέφερε πως παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή αύξηση των νέων κρουσμάτων.Για τα σχολεία τόνισε πως φαίνεται ότι τα δημοτικά δεν αποτελούν πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Στους 32 βαθμούς με ηλιοφάνεια, μπόρες και βοριάδες έως 8 μποφόρ
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ - Στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η διαγραμμένη φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη στο κινητό της γιατρού και τα κρίσιμα λεπτά πριν και μετά την ανακοπή
Ο φόβος των δύο γιατρών για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, τα ευρήματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και τα μοιραία λεπτά πριν και αφού κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Γιώργος Μαζωνάκης
8