Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γώγος σε Live News: Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα βγει άτρωτος από τον κορονοϊό

Γώγος σε Live News: Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα βγει άτρωτος από τον κορονοϊό

Για τις εικόνες συνωστισμού σε εκκλησία, το σόου Τραμπ αλλά και την περίπτωση που νέοι άνθρωποι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, νοσούν βαριά από τον κορονοϊό μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως « η δημόσια υγεία είναι ίδια παντού, ίδια στις εκκλησίες, στα σχολεία, στα εστιατόρια, στους δρόμους. Τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών είναι πανομοιότυπα», σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στην εκκλησία εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Εξήρε μάλιστα την στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τονίζοντας ότι έχει κρατήσει μια πάρα πολύ υπεύθυνη στάση.

Αναφορικά στο νέο αλαζονικό σόου του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Γώγος έκανε λόγο «για κώδικα συμπεριφοράς γιατί έχει να κάνει με την συνολική του στάση απέναντι στην πανδημία. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος αυτού του κύρους, αυτής της επιρροής, αυτού του συμβολισμού να βγαίνει από το νοσοκομείο με το τζιπ έξω ενώ ασθενεί».

Σε ερώτηση για την περίπτωση ψευδής νοσηλείας, ο κ. Γώγος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά της εν λόγω άποψης. «Σε αυτές τις ηλικίες η βαρύτητα της νόσου δεν είναι παραπάνω από 20-30%. Επίσης, πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε θεραπεία για σοβαρή νόσο Covid, remdesivir και μπήκε στο πρωτόκολλο των μονοκλωνικών αντισωμάτων».

Σχετικά με τους δύο 50χρονους που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο του Ρίο, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο καθηγητής σημείωσε εκ νέου, αυτού που οι ειδικοί υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή.

«Οποιοσδήποτε, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος ότι θα βγει άτρωτος από την νόσο αυτή. Είναι σε μη μηχανική υποστήριξη αυτή την στιγμή και ο ένας από τους δύο σήμερα είναι καλύτερα.», ανέφερε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις